Workshops - who YOU are

Workshops met systeemopstellingen

Discover who you are

Systeemopstellingen, ik vind het magisch!

Waar je in sommige vormen van therapie heel veel ‘moet’ praten en graven, werken systeemopstellingen niet met ‘weten’, niet met ratio. Ik heb zelf lang gedacht dat ik alles moest weten en dat ik het daarmee kon oplossen. Nou… niets is minder waar. Weten werkt vaak door op je frustratie. Op het strenger worden voor jezelf omdat je nog steeds dat patroon niet kan loslaten of dat je nog steeds je doel niet hebt bereikt.

 

Systeemopstellingen werken niet met weten, maar met voelen.

 

Dat kan lastig zijn en/of confronterend. Het kan betekenen dat er emoties en pijnen vrij komen waarvan je je nog niet bewust was. Én het kan betekenen dat je zélf je fysieke en mentale klachten kunt verminderen of zelfs oplossen door het te durven voelen! Dus… als in plaats van het weten, juist het voelen van je verlangen, pijn, angst of frustratie ervoor kan zorgen dat je je doel bereikt… durf je dan in het diepe te springen?

Agenda

Zaterdag 24 juni – workshop systeemopstellingen
Vrijdag 17 september – workshop systeemopstellingen

10.00-17.30u inclusief koffie, thee, water en lunch.

Locatie: Houten.

Wil je graag eerst een kennismakingsgesprek van 30 minuten? Deze is gratis en vrijblijvend en kun je hier zelf inplannen.

In overleg kan ik een workshop geven op jouw locatie met minimaal 1 vraagsteller en 3 representanten. De reiskosten zijn €0,55 per km. 

Ik schrijf me in voor 24 juli: workshop systeemopstellingen
Ik neem deel als:

Hoe ziet een workshop eruit?

We komen bij elkaar met een kleine groep gelijkgestemden en gaan op een ongedwongen manier kennismaken met energie. Wat voor impact hebben verschillende soorten energie op jou? Misschien wil je graag meer spelen, maar houd je speelse energie onbewust op afstand. Of je hebt steeds weer last van dominante mensen om je heen en blijkt dat onbewust aan te trekken. Ieder gaat voor zichzelf ontdekken wat je onbewust naar je toe trekt of juist afstoot. En precies dát is de sleutel om hier verandering in te brengen.

Een paar aanwezigen kunnen tijdens de workshop kun eigen vraag inbrengen in een systeemopstelling, waarbij de andere aanwezigen representant zijn. En als je het mensen vraagt die weleens representant zijn geweest, hoor je reacties als: ‘Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou voelen’, ‘Een jaar na de opstelling, heb ik er nog profijt van. En ik was niet eens vraagsteller, maar representant!’.


Ben je benieuwd wat energie doet met jou?
En wat jij kunt doen in de energie?
Wil je weleens ervaren wat een systeemopstelling voor je kan doen?
Of ken je systeemopstellingen en vind jij het ook zo helend om dit in een groep te ervaren?
Schrijf je dan hieronder in als vraagsteller of als representant.

Wat zijn systeemopstellingen precies?
Dat lees je hieronder.

Eunice

‘Leuk om te doen en te ontdekken hoe dit bij mij werkt. Goede afstemming van Hanneke op de vraagstellers, alle tijd genomen om te laten voelen. Prachtig steeds te bevestigen dat het oke was wat er ook gevoeld werd, dit gaf rust en vertrouwen.’

Miranda

‘Wat mij opviel was dat er ruimte was om te delen wat mij bezig hield en dat Hanneke daaruit oppikte wat een bijdrage kon zijn voor mij. Een klein stapje op weg naar nieuwe verbinding en samenzijn vanuit respect naar elkaar. Voor mij werd steeds meer helder dat wat er gebeurde in mijn dagelijks leven een stap is in de reis naar mezelf. Deze kleine stap is eigenlijk een mega-stap, een cadeau voor mij en bevestigt mij opnieuw dat ik mag kiezen voor mijzelf. Dat dit weerstand geeft en daarna ruimte. Dank je wel, Hanneke, voor jouw integere en verbindende manier van werken.’

Michelle

‘Heel professioneel, heel betrokken, heel zacht en warm. Vol aandacht en goed invoelend. Ik vond het bijzonder om representant te zijn en te voelen wat de energie doet.’

Peggy

Het was fijn om niet meteen ‘het diepe’ in te gaan. Zeker als je met onbekenden zou zijn, is het fijn om even af te tasten.

Wat zijn systeemopstellingen?

Ik zal het verduidelijken aan de hand van twee voorbeelden.

Stel, je wil heel graag meer zelfvertrouwen. En je hebt gemerkt dat dit (helaas!) niet vanzelf komt. Dan zit er waarschijnlijk iets in de weg. Iets in jou houdt dit tegen. Of het voelt alsof iets of iemand uit je omgeving dit tegenhoudt.

Je komt bij mij voor een systeemopstelling. We zetten dan jouw zelfvertrouwen in de energie neer, zodat we er van een afstandje naar kunnen kijken. Ik voel met je mee wat er in de weg zit, welke blokkade ervoor zorgt dat het nog niet wilde lukken om meer op jezelf te vertrouwen.

Door er van een afstand naar te kijken, geef je jezelf de ruimte en de keuze om wel of niet te voelen wat er gebeurt.

Door je eigen tempo te volgen, waarin ik je ondersteun, zet je een gedegen en bewuste beweging in naar wat jij graag wilt bereiken.

 

Lijkt het op familie-opstellingen?

Het lijkt een beetje op familie-opstellingen, waarbij je familieleden opstelt om je eigen vraagstuk te ontrafelen. Ook een prachtige techniek, maar dat is niet wat ik doe.  Ik werk met jouw eigen energiesysteem. Met wat je zelf voelt, doet, vindt, hoort, ziet. Dat betekent vooral dat je zélf invloed hebt op je eigen persoonlijk proces. Op je eigen groei.

 

Lichamelijke klachten

Een ander voorbeeld is een lichamelijke klacht waar je van af wilt. Let wel, dat ik je hiermee alleen kan helpen als je arts er niet uit komt. Ik ben therapeut, geen arts. Ik kan je helpen met de energetische oorzaak van je klacht.

Bijvoorbeeld migraine die teveel impact heeft op je leven. In een opstelling kijken we dan van een afstandje naar jouw migraine en naar wat de oorzaak is hiervan. Ik help je daarbij. Soms komen er weinig woorden aan te pas, maar alleen een gevoel van gemis of een oude herinnering die je aandacht vraagt. Door hier bewust aandacht voor te hebben, verandert er iets wezenlijks in je systeem. En dus in je leven.

Van verschillende mensen hoorde ik maanden na de opstelling dat de migraine sindsdien niet meer zo erg is geweest of zelfs dat deze maandenlang zo goed als weg bleef.

 

Een opstelling geeft je tools

Veel mensen geven aan dat ze vanuit de opstelling zelf meer tools in handen hebben gekregen om de gewenste verandering verder in te gaan. Naar steeds meer zelfvertrouwen of steeds minder last van fysieke klachten. Naar steeds meer in je eigen kracht komen staan. En in het verwerken van diepere lagen van eigen ervaringen, die je tegenkomt dankzij je klanten en/of omgeving. Om een paar voorbeelden te noemen.

Ben je benieuwd wat systeemopstellingen voor jou kunnen betekenen? Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Laat me weten wanneer de nieuwe workshops zijn

4 + 15 =

Kijk jij ook zo uit naar de workshop ‘Van onmacht naar kracht’?

Binnenkort komt ook mijn workshop met systeemopstellingen binnen het thema ‘Van onmacht naar kracht’ op de agenda. Tot die tijd wil ik je alvast een stukje op weg helpen met onderstaand e-book met vijf praktische tips om uit de onmacht te komen. Deze kun je gratis downloaden. Ook ben je natuurlijk altijd welkom om contact met me op te nemen voor een sessie of een gratis kennismakingsgesprek.

Door te klikken op deze download krijg je ook een aantal e-mails waarin ik je nog een stuk verder ondersteun om uit de onmacht te komen. Je kunt je hier net zo makkelijk ook weer voor afmelden. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Discover who you are