Workshops met systeemopstellingen

Discover who you are

Systeemopstellingen, ik vind het magisch!

Waar je in sommige vormen van therapie heel veel ‘moet’ praten en graven, werken systeemopstellingen niet met ‘weten’, niet met ratio. Ik heb zelf lang gedacht dat ik alles moest weten en dat ik het daarmee kon oplossen. Nou… niets is minder waar.

 

Systeemopstellingen werken niet met weten, maar met voelen.

 

Is dat niet veel enger? Ja en nee. Er is moed voor nodig, ja. Het kan betekenen dat er emoties en pijnen vrij komen waarvan je je nog niet bewust was, ja. Maar dat je zélf je fysieke en mentale klachten kunt verminderen of zelfs oplossen door het te durven voelen… Ja!

 

Wat zijn systeemopstellingen?

Ik zal het verduidelijken aan de hand van twee voorbeelden.

Stel, je wil heel graag meer zelfvertrouwen. En je hebt gemerkt dat dit (helaas!) niet vanzelf komt. Dan zit er waarschijnlijk iets in de weg. Iets in jou houdt dit tegen. Of het voelt alsof iets of iemand uit je omgeving dit tegenhoudt.

Je komt bij mij voor een systeemopstelling. We zetten dan jouw zelfvertrouwen in de energie neer, zodat we er van een afstandje naar kunnen kijken. Ik voel met je mee wat er in de weg zit, welke blokkade ervoor zorgt dat het nog niet wilde lukken om meer op jezelf te vertrouwen.

Door er van een afstand naar te kijken, geef je jezelf de ruimte en de keuze om wel of niet te voelen wat er gebeurt.

Door je eigen tempo te volgen, waarin ik je ondersteun, zet je een gedegen en bewuste beweging in naar wat jij graag wilt bereiken.

 

Lijkt het op familie-opstellingen?

Het lijkt een beetje op familie-opstellingen, waarbij je familieleden opstelt om je eigen vraagstuk te ontrafelen. Ook een prachtige techniek, maar dat is niet wat ik doe.  Ik werk met jouw eigen energiesysteem. Met wat je zelf voelt, doet, vindt, hoort, ziet. Dat betekent vooral dat je zélf invloed hebt op je eigen persoonlijk proces. Op je eigen groei.

 

Lichamelijke klachten

Een ander voorbeeld is een lichamelijke klacht waar je van af wilt. Let wel, dat ik je hiermee alleen kan helpen als je arts er niet uit komt. Ik ben therapeut, geen arts. Ik kan je helpen met de energetische oorzaak van je klacht.

Bijvoorbeeld migraine die teveel impact heeft op je leven. In een opstelling kijken we dan van een afstandje naar jouw migraine en naar wat de oorzaak is hiervan. Ik help je daarbij. Soms komen er weinig woorden aan te pas, maar alleen een gevoel van gemis of een oude herinnering die je aandacht vraagt. Door hier bewust aandacht voor te hebben, verandert er iets wezenlijks in je systeem. En dus in je leven.

Van verschillende mensen hoorde ik maanden na de opstelling dat de migraine sindsdien niet meer zo erg is geweest of zelfs dat deze maandenlang zo goed als weg bleef.

 

Een opstelling geeft je tools

Het mooist om terug te horen, vind ik dat je vanuit de opstelling zelf meer tools in handen hebt gekregen om je gewenste verandering verder in te gaan. Naar steeds meer zelfvertrouwen of steeds minder last van migraine. Naar steeds meer in je eigen kracht komen staan. En in het verwerken van traumatische ervaringen, zodat ze je leven niet meer beheersen. Om een paar voorbeelden te noemen.

Ben je benieuwd wat systeemopstellingen voor jou kunnen betekenen? Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Michelle

‘Heel professioneel, heel betrokken, heel zacht en warm. Vol aandacht en goed invoelend. Ik vond het bijzonder om representant te zijn en te voelen wat de energie doet.’

Eunice

‘Leuk om te doen en te ontdekken hoe dit bij mij werkt. Goede afstemming van Hanneke op de vraagstellers, alle tijd genomen om te laten voelen. Prachtig steeds te bevestigen dat het oke was wat er ook gevoeld werd, dit gaf rust en vertrouwen.’

Peggy

Het was fijn om niet meteen ‘het diepe’ in te gaan. Zeker als je met onbekenden zou zijn, is het fijn om even af te tasten.

Workshops met systeemopstellingen

Helaas is het nu nog niet mogelijk om workshops in te plannen.

Zodra de maatregelen het weer toelaten, kun je op deze pagina de workshops vinden.

Ik geef deze workshops:

  • Van onmacht naar kracht
  • Kennismaking met energetisch werk
  • Thema-opstellingen

Kosten

Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis en vrijblijvend.

Een workshop met systeemopstellingen kost voor vragenstellers €70 en voor representanten €20.
In overleg kan ik een workshop geven op jouw locatie. De reiskosten zijn €0,35 per km. 

Laat me weten wanneer de (nieuwe) workshops zijn

7 + 8 =

Kijk jij ook zo uit naar de workshop ‘Van onmacht naar kracht’?

Zolang het op mijn locatie nog niet mogelijk is om workshops in te plannen, wil ik je alvast een stukje op weg helpen met onderstaand e-book met vijf praktische tips om uit de onmacht te komen. Deze kun je gratis downloaden. Ook ben je natuurlijk altijd welkom om contact met me op te nemen voor een sessie of een gratis kennismakingsgesprek.

Door te klikken op deze download krijg je ook een aantal e-mails waarin ik je nog een stuk verder ondersteun om uit de onmacht te komen. Je kunt je hier net zo makkelijk ook weer voor afmelden. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Discover who you are