Groei workshops

Develop who you are

Ben je er klaar voor om écht te groeien? En steeds minder hulp nodig te hebben?
Ben je er klaar mee om steeds weer tegen hetzelfde aan te lopen? Wil je éindelijk die stap zetten die je zo graag wilt zetten…
Loop je vast in oude patronen of overtuigingen in je bedrijf of privé?
Wil je meer rust en meer uit je hoofd en in je lijf?
Kom energetisch groeien bij een van onderstaande workshops…

Workshops met familieopstellingen zijn 16 oktober, 13 en 26 november en 18 en 21 januari.
Het vrouwenweekend met opstelling, magische reis en pure portretfoto is 30 september t/m 2 oktober.
Je bent helemaal welkom zoals jij jij bent.

Energetisch groeien?

Yesss, met energetisch werk en opstellingen, help ik je bewust en onbewust tools op te doen, waar je nog dagen, weken, maanden en jaren de vruchten van plukt. Tools waar je niets mee hoeft te doen, ze doen hun werk vanzelf… Je bent welkom zoals jij jij bent.

Waar je in sommige vormen van therapie heel veel ‘moet’ praten en graven, werken opstellingen niet met ‘weten’, niet met ratio, maar met voelen. In een opstelling kijken we naar jouw thema door er van een afstandje naar te kijken. De representanten en ikzelf als energetisch therapeut voelen met je mee, zodat je bijvoorbeeld minder last hebt van je oude patronen of overtuigingen, van dat wat jou in de weg zit.

Opstellingen werken niet met weten, maar met voelen.

Ik heb zelf lang gedacht dat ik alles moest weten en dat ik het daarmee kon oplossen. Nou… niets is minder waar. Weten werkt vaak door op je frustratie. Op het strenger worden voor jezelf omdat je nog steeds dat patroon niet kan loslaten of dat je nog steeds je doel niet hebt bereikt.

Dat kan lastig zijn en/of confronterend. Het kan betekenen dat er emoties en pijnen vrij komen waarvan je je nog niet bewust was. Én het kan betekenen dat je zélf je fysieke en mentale klachten kunt verminderen of zelfs oplossen door het te durven voelen! Dus… als in plaats van het weten, juist het voelen van je verlangen, pijn, angst of frustratie ervoor kan zorgen dat je je doel bereikt… durf je dan in het diepe te springen?

Hoe ziet een workshop eruit?

Het antwoord op deze en andere vragen, kun je lezen onder de agenda en de reviews; wat we gaan doen, wat opstellingen zijn, etc. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met me op. Je bent welkom.

Vrouwenweekend

Voorjaar-editie: vrijdag 14 t/m zondag 16 april 2023

Lente-editie: vrijdag 26 t/m zondag 28 mei 2023

Zomer-editie: vrijdag 1  t/m zondag 3 september 2023

Zin in een inspirerend weekend?
-> Opstellingen
-> Magische reis met plantmedicijn
-> Pure portretfoto
-> Maximaal 8 vrouwen
-> Heerlijk eten
-> Dans, sharing, ontspanning en meditatie
-> op een betoverende krachtplaats in de natuur!

Waar en wanneer?

Vrijdag vanaf 17u ontvangst & kennismaking met gezellig en overvloedig potluck diner.
Zaterdag een prachtige dag met o.a. opstellingen en een magische reis.
Zondag is een integrerende dag met o.a. sharing en dans.
Er is mogelijkheid om te blijven slapen in de workshopruimte, zonder bijkomende kosten.

Kosten?
De kosten zijn €290 per persoon.

Zakelijk boeken?
Yes! Dit weekend is bij uitstek ook geschikt voor coaches en therapeuten en anderen die met mensen werken. Het is een weekend om afstand te nemen van werk en klanten en met 
o.a. opstellingen nog meer in je eigen vrouwelijke kracht komen. 
Wat door klanten en anderen is gespiegeld nemen we mee om nog 
meer te verbinden met jezelf en privé en zakelijk te blijven groeien.

Workshop familieopstellingen

21 januari 2023 (vol, mail me voor de wachtlijst) – 6 februari (avondworkshop) – 4 en 15 maart

Heb je last van belemmerende patronen, blokkades en overtuigingen?
Wil je gezonde verbindingen met familie, vrienden, collega’s?
Wil je op een andere manier inzicht in en omgaan met conflicten, zoals ook (v)echtscheiding, vooral als jullie samen kinderen hebben?
Zijn er dingen die zich blijven herhalen in je leven of in je familiesysteem en wil je dat stoppen?
Je bent helemaal welkom bij de Workshop familieopstellingen.

Bij een opstelling is er iemand die een vraag heeft (dit noemen we een vraagsteller). Deze vraag kan iets zijn waar je last van hebt of een verlangen, een thema zoals je scheiding of miskraam of bijvoorbeeld je wens om liever te zijn voor jezelf.

De andere deelnemers kunnen in de opstelling worden opgesteld als representant. Dat betekent dat je op een plek komt te staan die vooraf nog niet bekend is. Het bijzondere van opstellingen, is dat er geen toeval is; de plekken waar je komt te staan hebben altijd ook iets te brengen voor jou persoonlijk. Iets wat je (nog niet) herkent in je eigen leven, een gevoel dat gevoeld wil worden om je te helpen groeien.

Het is bijna niet in woorden uit te leggen wat een opstelling is en wat je kunt verwachten. Je kunt dit het beste zelf ervaren. Het kan verrassend, intens en confronterend zijn, met een lach en een traan. En sowieso erg waardevol. Je hoeft niets te kunnen of voor te bereiden als je naar deze workshop komt. Ook als representant hoef je niet gevoelig te zijn of wat dan ook. Iedereen is welkom die openstaat om in een nieuwe ervaring te stappen, om je te laten verrassen door wat het je gaat brengen.

Waar en wanneer?
Floralia, Beneluxweg 63, 4904 SJ Oosterhout
13.00-17.00u

Als je vroeg bent kun je als je wilt alvast lekker wandelen door het prachtige park. Na de workshop kan ik je van harte aanbevelen om nog even lekker op het park te blijven voor de natuur, de gezelligheid, de horeca,…

Kosten?
€73 als vraagsteller (zie uitleg hierboven)
€27 als representant (idem)
€19 als representant tijdens het volgen van een energetisch traject

Een slaapverwekkende workshop

Datum volgt – Groeiworkshop

Moe, zo moe… maar slapen? Ho maar… Waar komt dat toch vandaan? Andere mensen lijken moeiteloos in slaap te vallen zodra ze naar bed gaan. Maar jij ligt wakker. Soms urenlang! Het lijkt wel alsof je ’s nachts harder moet werken dan overdag… en dat kan behoorlijk frustreren…

Tijdens deze workshop gaan we kennismaken met onze eigen rustige energie, die slaapverwekkend is. We doen oefeningen om meer naar de overgave te gaan in je slaap. En om te stoppen met werken als je rust. We parkeren het piekeren en laten de boel de boel. Hoe klinkt dat?

Deze maandagavond gaan we ervaren hoe deze rustige energie voelt voor jou. Hoe reageert jouw systeem op rust? Word jij er juist ónrustig van, neemt je spanning toe, krijg je argwaan, wil je controle houden, ben je angstig? Wat gebeurt er in jou zodra je meer gaat rusten?

Hoe zou het zijn om te voelen wat jou in de weg zit, onderweg naar dromenland? En vooral: om te ervaren wat jij nodig hebt voor jóuw nachtrust…

Droom jij ook van lekker slapen en uitgerust wakker worden? Meld je dan aan voor deze workshop, waarin ik je uitnodig een stap te zetten in datgene wat jouw nachtrust bevordert.

Kosten: €47

Energetisch groeien

Opstellingen workshops

Tijdens deze workshops kun je aanwezig zijn als representant of als vraagsteller. Een aantal aanwezigen kunnen namelijk tijdens de workshop hun eigen vraag tot leven laten komen in een opstelling, waarbij de anderen representant zijn. Deze vraag kan een overtuiging zijn die je los wil laten, een patroon waar je uit los wil komen, een pijn of frustratie of juist een behoefte of verlangen. Ook vraagstellers zijn bij de andere opstellingen representant.

Onderschat deze rol als representant ook niet. Je staat altijd precies op die plekken die jou ook persoonlijk veel te brengen hebben. Als ik het mensen vraag die weleens representant zijn geweest, hoor ik reacties als: ‘Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou voelen’ en ‘Een jaar na de opstelling, heb ik er nog profijt van. En ik was niet eens vraagsteller, maar representant!’. Je kunt ook eerst een keer als representant aanwezig zijn om te wennen, waarna je in een volgende workshop zelf een vraag stelt… idee?

Waar, wanneer en kosten?
Floralia, Beneluxweg 63, 4904 SJ Oosterhout
Data voor 2023 volgen…

10.00-17.00u inclusief lunch (maximaal 5 vraagstellers)
€90 als vraagsteller (zie hierboven voor meer uitleg)
€40 als representant (idem)

Of 12.30-17.30u (maximaal 4 vraagstellers)
€77 als vraagsteller
€33 als representant

Of 13.00-17.00u (maximaal 3 vraagstellers)
€73 als vraagsteller
€27 als representant

Of 9.30-12.30u (maximaal 2 vraagstellers)
€70 als vraagsteller
€20 als representant

In overleg kan ik een workshop geven op jouw locatie. We maken hier dan samen prijsafspraken over. De reiskosten zijn €0,55 per km.

Karen

‘Naast dat het een avondje voor mezelf is, voelt het zo fijn dat ik dan bij mensen ben waar ik alles kan en mag uiten wat mij bezig houd. Alle zin en onzin kan ik lekker spuien zonder oordeel. Hanneke is daarbij degene die met zachte hand de groep begeleid. Werkt voor mij 10x beter dan de sofa van de psycholoog. Absolute aanrader.’

Pilar

‘Ik vond Hanneke’s begeleiding heeeeel fijn. Zo zacht en liefdevol, haar veiligheid en warmte. Ik voelde me er heel erg welkom en fijn. Dankjewel daarvoor!! Het voelde fijn om zo oordeelloos te mogen delen.

Eunice

‘Leuk om te doen en te ontdekken hoe dit bij mij werkt. Goede afstemming van Hanneke op de vraagstellers, alle tijd genomen om te laten voelen. Prachtig steeds te bevestigen dat het oke was wat er ook gevoeld werd, dit gaf rust en vertrouwen.’

Miranda

‘Wat mij opviel was dat er ruimte was om te delen wat mij bezig hield en dat Hanneke daaruit oppikte wat een bijdrage kon zijn voor mij. Een klein stapje op weg naar nieuwe verbinding en samenzijn vanuit respect naar elkaar. Voor mij werd steeds meer helder dat wat er gebeurde in mijn dagelijks leven een stap is in de reis naar mezelf. Deze kleine stap is eigenlijk een mega-stap, een cadeau voor mij en bevestigt mij opnieuw dat ik mag kiezen voor mijzelf. Dat dit weerstand geeft en daarna ruimte. Dank je wel, Hanneke, voor jouw integere en verbindende manier van werken.’

Michelle

‘Heel professioneel, heel betrokken, heel zacht en warm. Vol aandacht en goed invoelend. Ik vond het bijzonder om representant te zijn en te voelen wat de energie doet.’

Peggy

Het was fijn om niet meteen ‘het diepe’ in te gaan. Zeker als je met onbekenden zou zijn, is het fijn om even af te tasten.

Margriet

‘De opstelling bij Hanneke was zacht en krachtig tegelijk. In het gesprek voorafgaand werd al snel helder welk diep thema aangeraakt wilde worden. Doordat ik zélf hiermee aan de slag kon in combinatie met het vertrouwen van Hanneke om dit met mij aan te gaan, heb ik ervaren dat er iets heel fundamenteels geheeld is.’

Elvira

‘Na de opstelling heb ik veel gedronken, 1 uurtje geslapen….de dag erna voelde ik mij 10 kg lichter en mijn buik voelt zachter aan én ik heb mijn 1e heerlijke huilbui gehad.’

Tijsje

‘Wat was het fijn om bij Hanneke te zijn voor een opstelling! Met veel rust en aandacht werd er naar mijn thema gekeken. Ik voelde me echt gedragen. Met nieuwe inzichten ben ik weer naar huis gegaan. En deze inzichten dienen me werkelijk dagelijks! Ik ben heel dankbaar voor deze fijne liefdevolle begeleiding.’

Hoe ziet een workshop eruit?

We komen bij elkaar met een kleine groep gelijkgestemden en gaan op een ongedwongen manier kennismaken met energie. Wat voor impact hebben verschillende soorten energie op jou? Vervolgens gaan we samen onderweg binnen het thema van die workshop met o.a. energetisch werk en een of meer opstellingen. Zodat je na de workshop daadwerkelijk bent gegroeid in het thema waarvoor je je hebt aangemeld. Dit is niet altijd meteen te merken. Mijn ‘slaapverwekkende workshop’ zorgt bijvoorbeeld (helaas) niet meteen voor een goede nachtrust. Wel geeft deze workshop je tools en inzichten in wat jou in de weg zit én ben je al een en ander aan het verwerken hierin.

Nadeel? Het is geen quick-fix.
De weg naar rust is bijvoorbeeld door eerst de onrust te voelen die er is. Dat voelt heel ontmoedigend, maar weet dat ik er ben als het je onderweg teveel wordt. Dan ondersteun ik je ook hierin.

Voordeel? Het is geen quick-fix.
Door écht te verwerken wat jou in de weg zit om iets te bereiken of juist verlost van te raken, creëer je een blijvende oplossing! We gaan geen pleisters plakken, maar écht groeien, écht blijvend naar meer JIJ en meer JOUW verlangen volgen.

Nadeel? Je blijft groeien.
Sja, het is behoorlijk ‘verslavend’, kan ik je vertellen. Als je eenmaal het pad bent ingeslagen van persoonlijke groei, dan merk je meer en meer hoe goed het jou doet en hoe goed het dus ook je bedrijf doet. Blijven groeien betekent wel dingen aangaan. Niet 24/7, we zijn wel mens hè. Die weerstand is er ook voor een reden. Serieus, ook de weerstand en boosheid en ontwijken of wat dan ook, zijn helemaal oké, mits tijdelijk. Deze helpen je namelijk kracht op te doen om écht de volgende stap te zetten.

Voordeel? Je blijft groeien.
Yes! Je blijft groeien. Soms merk je het zelf niet, maar reageert de buitenwereld juist anders op je. Je kunt het merken in hoe je je voelt in je lijf, in je contacten met anderen, in de werk, in hoe je dingen aanpakt en ervaart,… Ik kan uit ervaring zeggen: bewustzijnsgroei is soms pijnlijk, maar altijd de moeite waard!

Waarin wil jij groeien?
Laat het me weten.
Ik hoor je graag.

Wat zijn opstellingen?

Ik zal het verduidelijken aan de hand van een voorbeeld.

Stel, je wil heel graag meer zelfvertrouwen. En je hebt gemerkt dat dit (helaas!) niet vanzelf komt. Dan zit er waarschijnlijk iets in de weg. Iets in jou houdt dit tegen. Of het voelt alsof iets of iemand uit je omgeving dit tegenhoudt.

Je komt bij mij voor een opstelling. We kunnen dan jouw zelfvertrouwen ‘in de energie neerzetten’. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, kan het zijn dat het heel gek klinkt. Wat het betekent, is dat we er van een afstandje naar kunnen kijken. Als energetisch therapeut ondersteun ik je dan in wat we tegenkomen (voelen) als we ernaar kijken. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld ook naar de oorzaak of blokkade van een probleem of verlangen kijken. In dit geval naar de blokkade die ervoor zorgt dat het nog niet wilde lukken om meer op jezelf te vertrouwen.

Door er van een afstand naar te kijken, geef je jezelf de ruimte en ook de keuze om wel of niet te voelen wat er gebeurt.

En door je eigen tempo te volgen én hierin ondersteund te worden, zet je een gedegen en bewuste stap naar wat jij graag wilt bereiken. Omdat je je bewuster wordt van wat er in de weg zit en van wat in jou gebeurt, duurt het misschien wel iets langer voor je merkt dat het beter gaat, maar in tegenstelling tot de meeste quick fixes, bereik je blijvende vooruitgang en groei.

Lijken deze opstellingen op familie-opstellingen?

Het lijkt een beetje op familie-opstellingen, waarbij je familieleden opstelt om je eigen vraagstuk te ontrafelen. Ook een prachtige techniek, maar dat is niet wat ik doe.  Ik werk met jouw eigen energiesysteem. Met wat je zelf voelt, doet, vindt, hoort, ziet. Dat betekent vooral ook dat je zélf invloed hebt op je eigen persoonlijk proces. Op je eigen groei.

Opstellingen bij lichamelijke klachten

Een ander voorbeeld is een lichamelijke klacht waar je last van hebt. Let wel, dat ik je hiermee alleen kan helpen als je arts er niet uit komt. Ik ben therapeut, geen arts. Ik kan je wel helpen met de energetische oorzaak van je klacht. Klachten zoals onrust, slapeloosheid of bijvoorbeeld slechter zien of moeilijker lopen, waarvan artsen dat er medisch niets aan te doen is, maar ook blijvend terugkerend eczeem, schouderklachten, etc.

Of bijvoorbeeld heeft migraine teveel impact op je leven. In een opstelling kijken we dan van een afstandje naar jouw migraine en naar de oorzaak hiervan. Ik help je daarbij. Soms komen er weinig woorden aan te pas, maar alleen een gevoel van gemis of een oude herinnering die je aandacht vraagt. Door hier bewust aandacht aan te geven, verandert er iets wezenlijks in je systeem. En dus in je leven. Zo hoorde ik van verschillende mensen maanden na deze opstelling dat de migraine sinds de opstelling veel milder is of zelfs dat deze maandenlang zo goed als weg bleef.

Een opstelling geeft je tools

Veel mensen geven aan dat ze vanuit de opstelling zelf meer tools in handen hebben gekregen om de gewenste verandering verder in te gaan. Naar steeds meer zelfvertrouwen of steeds minder last van fysieke klachten. Naar steeds meer in je eigen kracht komen staan. En in het verwerken van diepere lagen van eigen ervaringen, die je tegenkomt dankzij je klanten en/of omgeving. Om een paar voorbeelden te noemen.

Met energetisch werk en opstellingen, help ik je bewust en onbewust tools op te doen, waar je nog dagen, weken, maanden en jaren de vruchten van plukt. Tools waar je niets mee hoeft te doen, ze doen hun werk vanzelf…

Ben je benieuwd wat opstellingen voor jou kunnen betekenen? Kom het ervaren 1-op-1 of tijdens een van de Opstellingen workshops. Heb je nog vragen of wil je eerst kennismaken? Je bent welkom zoals jij jij bent.

Wat kosten de workshops?

Een Groeiworkshop kost €57. Deze duurt meestal van 13-17u.
Een avond workshop kost €47. Deze duurt doorgaans van 19-21.30u.

10.00-17.00u inclusief lunch (maximaal 5 vraagstellers)
€90 als vraagsteller (zie hierboven voor meer uitleg)
€40 als representant (idem)

Of 12.30-17.30u (maximaal 4 vraagstellers)
€77 als vraagsteller
€27 als representant

Of 13.00-17.00u (maximaal 3 vraagstellers)
€73 als vraagsteller
€23 als representant

Of 9.30-12.30u (maximaal 2 vraagstellers)
€70 als vraagsteller
€20 als representant

*Wanneer je je inschrijft als vraagsteller, heb je tijdens de workshop je eigen opstelling én ben je de rest van de dag representant in de andere opstellingen.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Laat me weten wanneer de nieuwe workshops zijn

2 + 7 =

Ben jij benieuwd naar de workshop ‘Van onmacht naar kracht’?

Binnenkort geef ik ook een Groeiworkshop met het thema ‘Van onmacht naar kracht’ op de agenda. Tot die tijd wil ik je alvast een stukje op weg helpen met onderstaand e-book met vijf praktische tips om uit de onmacht te komen. Deze kun je gratis downloaden. Ook ben je natuurlijk altijd welkom om contact met me op te nemen voor een sessie of een kennismakingsgesprek.

Door te klikken op deze download krijg je ook een aantal e-mails waarin ik je nog een stuk verder ondersteun om uit de onmacht te komen. Je kunt je hier net zo makkelijk ook weer voor afmelden. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Discover who you are