when you see

the beauty of darkness

in broad daylight

you can find

the bright lights

that in dark times hide

Hanneke Speekenbrink

zonder zwart, geen wit

zonder donker, geen licht

en zonder oud, geen nieuw

koester het oude, omarm wat is

verwarm het nieuwe

creëer wat komt

Hanneke Speekenbrink

Mijn verhaal

Who I am

Ik ben Hanneke, energetisch therapeut en fotograaf.

Zolang als ik me kan herinneren, kijk ik anders naar de wereld dan anderen. Ik zag al op jonge leeftijd dingen die anderen niet zagen. En andersom haha! Maar wat ik als kind vaak lastig vond, kan ik als volwassene zien als kwaliteit. De manier waarop ik naar mensen kijk bijvoorbeeld, is de reden dat ik energetisch therapeut ben en fotograaf.
 

Zien wie je bent – fotografie

Als trotse moeder liet ik foto’s maken van mijn eerste dochter. Mooie foto’s, maar… ik herkende Nienke er niet in. Toen (2005) besloot ik de fotoacademie te doen. Super beslissing! Het magische geluid van de sluiter van mijn spiegelreflexcamera. De verwondering voor alles wat ik om me heen zag, voor alle emoties die ik in beeld vereeuwigde. En vooral mijn groeiende belangstelling voor andere mensen, groot en klein, met ieders eigen karakter, bewegingen, expressie; de verschillen die ieder zo mooi en uniek maken. O ik kan zo genieten van de foto’s die ik maak, waarin ik puurheid in beeld breng…

Als fotograaf wil ik de persoon áchter de ogen in beeld te brengen.


Zijn wie je bent – therapie

Gedrag van mensen vond ik als kind al machtig interessant. Hoe iedereen anders beweegt en reageert. En vooral ook wat daaronder zit… Waar het vandaan komt. Wat drijft mensen? Wat belangrijk is voor de een, wuift een ander juist weg. Ieder mens is uniek, met een heel scala aan gevoelens en ervaringen die we terugzien in ons gedrag.

‘everyone you meet
is fighting a battle
you know nothing about

be kind
always’

Brad Meltzer

 

Als energetisch therapeut kijk ik naar mensen zoals ze zijn. En ‘werk’ ik met wat er op dit moment is. Iets waar je last van hebt of wat niet lukt, is namelijk vrijwel altijd te voelen in je lijf. Je lijf heeft alle wijsheid al in huis, en vraagt aandacht waar nodig. Hiernaar luisteren kan een uitdaging zijn, maar daar kan ik je bij helpen. Zoals anderen mij hierbij hebben geholpen en nog steeds helpen. Want we blijven leren door en van elkaar. Ze zeggen zelfs dat degene die je het meest raakt, je grootste leermeester is… en eerlijk gezegd, is dat ook mijn ervaring..
 

 Wie ben ik? Ik had geen idee

Heel veilig voelde het voor mij achter de lens. Zo hoefde ik niet de hele wereld tegelijk te zien, horen, voelen. Als zzp’er, vrouw en moeder was ik lange tijd aan het overleven in plaats van leven. Onmacht regeerde. In mijn huwelijk, waarin ik steeds meer mezelf kwijtraakte. En ook tijdens onze jarenlange scheiding was angst mijn raadgever, want elke ‘nee’ had consequenties. Een opdrachtgever waarvan ik financieel afhankelijk was, ging tegelijkertijd maanden lang over mijn grenzen. Ik dacht dat ik geen kant op kon…

Tot ik Joke vond. Of zij mij. Ik had bijna wekelijks contact met deze therapeut, waarbij ik me veilig voelde en volledig mezelf durfde zijn. Dit hielp me weer contact te krijgen met mezelf. Met wie ík eigenlijk ben, met wat ík voel, wat ík wil, waar ík blij van word.
 

Wie ben ik? Ik leerde mezelf kennen

2013 was het jaar dat ik mezelf begon te leren kennen. Dat beviel zo goed, dat ik opleidingen en trainingen ging volgen in coaching, counseling, energetisch systeem therapie en meer. Ik was nieuwsgierig naar mezelf en tegelijkertijd júist ook naar anderen. En naar de verschillende vormen van therapie en de effecten hiervan op anderen en op mijzelf.

Er ging een wereld voor me open! Ik kwam steeds meer in mijn kracht en wat ik leerde wilde ik delen met anderen. Ik ging mensen begeleiden bij retraites en healingweekenden. En ondertussen bleef ik leren over mezelf en anderen. Ik opende mijn eigen praktijk en ging naast mijn fotografie ook mensen begeleiden. Met reflecties, systeemopstellingen, lichaamsbewustzijn en meer. En intussen blijf ik zelf leren. Over mezelf en over anderen. Mensen zijn ingewikkeld? Ja, en ook machtig interessant!

Daarom help ik zo graag mensen zoals jij om meer in je kracht te komen staan. Om meer contact te hebben met je lijf, meer rust te ervaren en zélf de regie te hebben over jouw leven. Over waar jij gelukkig van wordt!

Zoals jij jij bent

 

Met energetische therapie help ik je weer volledig te ZIJN wie je bent. En met fotografie kan ik jou en je omgeving ook laten ZIEN wie je bent. Met de combi fotoshoot combineer ik deze (vooral voor ondernemers) in één product. Omdat het kan zijn dat je nog zoveel twijfels hebt over wie je bent en wat je wilt uitstralen. Je bent niet de enige! We plannen dan eerst een paar sessies waarin ik je help meer tot de kern te komen van wie jij bent en wat je passie is. Waarna we dit traject afsluiten met een spetterende fotoshoot waarin jij helemaal jezelf kunt ZIJN en laten ZIEN!

Wil je graag meer lezen over mijn werkervaring en opleidingen? ›

Door te klikken op deze download krijg je ook een aantal e-mails waarin ik je nog een stuk verder ondersteun om uit de onmacht te komen. Je kunt je hier net zo makkelijk ook weer voor afmelden. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Karen

‘Hanneke is iemand die met zachte hand de groep begeleid. Werkt voor mij 10x beter dan de sofa van de psycholoog. Absolute aanrader.’

Pilar

‘Ik vond Hanneke’s begeleiding heeeeel fijn. Zo zacht en liefdevol, haar veiligheid en warmte. Ik voelde me er heel erg welkom en fijn. Dankjewel daarvoor!!

Miranda

Hanneke is een zachte begeleider die goed kan luisteren. Ze heeft op mij een rustgevende werking en voel me heel veilig.

Ingvild

‘Her true caring for me is being received at a very deep level inside me, and is a huge part of my healing and also learningprocess.’

Michelle

‘She listened to me and I felt she understood much of what was going on inside for me. She is very relatable and patient.’

Maria

‘I felt fully seen and appreciated by her… Hanneke is kind and gentle yet super strong and consistent. And very creative!’

Carla

‘Helpful, friendly and to the point.’

Ellen

‘Ik liep even vast… Hanneke heeft zonder enig oordeel mij aangehoord en me laten zien wat dit tiggert bij mij zodat ik weer verder kon.

John

‘Very warm and open.’

Des

‘Fully Supportive and totally intuitive.’

Martijn

‘Ik ken Hanneke als een empathische professional, die door haar grote inlevingsvermogen in staat is om de juiste snaar te raken bij mensen.’

Mijn ervaring en opleidingen

2006 Ik studeerde fotografie aan de Fotoacademie in Rotterdam.
2007 Ik richtte mijn bedrijf Hanneke Mulder fotografie op en ging op mijn eigen manier fotograferen, heerlijk!
2012 Ik begon les te geven in fotografie, deze lessen groeiden in de jaren die volgden uit tot spelenderwijs ontdekken in de fotografie, I love it!
2013 De start van een jarenlange slopende scheiding met drie kinderen; de angst en onmacht die ik heb ervaren zette ik uiteindelijk om in kracht en ervaringsdeskundigheid om hiermee mensen te kunnen ondersteunen in soortgelijke situaties. Zo komt er toch een hoop moois uit voort.
2014 Ik studeerde Coaching & Counseling bij de Academie voor Coaching & Counseling, want ik wilde anderen ondersteunen zoals ik ook zelf enorme baat heb (gehad) bij mijn persoonlijke ondersteuning.
2016 Ik volgde de praktijkgerichte jaartraining van de Gewijde Reis, waarin het zelf ervaren van de methodes hand in hand gaat met het begeleiden erin.  Voor mijn de enige zuivere manier.
2016 Ik startte met het begeleiden van mensen in healingweekenden en retraites. Eind dat jaar wilde ik bijna stoppen, omdat ik mezelf veel adviezen hoorde geven die ik zelf niet eens opvolgde. Toch koos ik te blijven begeleiden én eerst naar mezelf te luisteren.

Ik ga een ander niet vragen op z’n handen te lopen,
als ik zelf op mijn voeten blijf lopen.

2016 De start van mijn 2-jarige opleiding tot Energetisch Systeem Therapeut. Na afronding van deze opleiding, volg ik al jarenlang verdiepende opleidingen. Die mij zowel op dit vakgebied verrijken, alsook in persoonlijke groei. Want ja, ook ik ben mens. Mét blokkades. Geweldig om te leren en ervaren om mensen en groepen te ondersteunen in alle eerlijkheid naar hen en naar mezelf.
2016 Het begin van jarenlang leren, ervaren en toepassen van Voice Dialogue technieken, wauw!
2018 Afgestudeerd als Energetisch Systeem Therapeut.
2018 Ik coördineer vanaf nu jaarlijks minimaal één vier-, vijf- of zesdaags internationaal retraite van de Gewijde Reis met een team van 10 tot ruim 50 vrijwilligers.
2019 Start eerste van vele verdiepingsopleidingen in Energetisch Systeem Therapie.
2019 Training Voice Dialogue.
2020 Ik ben me gaan verdiepen in Geweldloze Communicatie. Prachtige en heel krachtige tool om uit de onmacht te komen, en uit de strijd. Ook die met jezelf…
2020 Ik ben ingewijd in Reiki in de eerste graad. Wauw wat een mooie ervaring. Ik deed al jaren iets met mijn handen, maar had geen idee wat. En hier viel alles op z’n plek.
2020 Ik rond met succes de 8-weekse training af bij de Kindertelefoon, met theorie- en praktijklessen in o.a. sexualiteit en mishandeling.
2021 Mijn bedrijf krijgt een nieuwe naam. Ik voeg mijn therapie (met bedrijfsnaam Ben jij al in beeld?) samen met mijn fotografie (met bedrijfsnaam Bent u al in beeld). Op een ochtend word ik wakker met de nieuwe naam: who YOU are. Dat is het! Want dáár gaat mijn bedrijf over; dat je mag ZIJN wie je bent en mag (laten) ZIEN wie je bent. Dat is mijn eigen ervaring en daar wil ik anderen heel graag in begeleiden.
2021 Ik volg de opleiding Energetisch werken met Groepen, waarmee mijn groepswerk nog krachtiger en verdiepender wordt. Zowel voor mijn deelnemers als voor mij zelf.
2022 Ingewijd in Reiki tweede graad, ook dat voelt zo bekrachtigend en verdiepend!

Ik draag mijn bedrijf op aan de vrouwenlijn in mijn familie. Aan mijn moeder en oma en de andere vrouwen in mijn familie die niet het leven en de mogelijkheden hebben gehad zoals wij nu. Die als vrouw een heel andere rol en status hadden dan de vrouwen anno nu. Hun ervaringen liggen ten grondslag aan de ervaringen van alle vrouwen die na hen komen. Hun struggles zijn niet voor niets geweest. Ik en wij plukken er de vruchten van. Dankjewel mam, oma, andere vrouwen vóór mij, voor alles wat jullie hebben meegemaakt ♥

Who I am