Everyone you meet

you know nothing about.

you know nothing about.

Be kind. Always.

Ian MacLaren

I may not be there yet

but I am closer than I was yesterday

José N. Harris

believe in your dreams

they were given to you

for a reason

Katrina Mayer

Familieopstelling in Oosterhout

Heal who you are

Elke maand geef ik familieopstellingen in Oosterhout. Met een familieopstelling kun je trauma en negatieve patronen verwerken en loslaten. Een familieopstelling helpt je je eigen plek innemen in je gezin en in je familiesysteem, zodat je geen last meer hoeft te hebben van de problemen van je ouders of voorouders. Reserveer meteen je plek als vraagsteller of representant of lees hieronder eerst meer informatie over wat familieopstellingen zijn, waarvoor ze helpend kunnen zijn, wat vraagsteller of representant betekent, etc. En lees verschillende reviews hier of op google. Je bent welkom.

Familieopstellingen in een notendop

Bij een familieopstelling gaan we kijken naar waar je last van hebt, om te ontdekken wat onderliggend speelt. Vaak dragen we namelijk iets uit de familie. Dat doen we onbewust. Door ernaar te kijken, liefst dmv representanten (dat leg ik hieronder verder uit), kun je er weer bewust van worden, zodat je het kunt gaan verwerken en loslaten. Zodat je minder (bal)last vanuit je familie hoeft te dragen en meer je eigen leven kunt leven.

Je mag me natuurlijk altijd bellen of op een andere manier contacten om samen te kijken wat familieopstellingen voor jou kunnen doen.
Je bent helemaal welkom.

Het is eigenlijk niet uit te leggen wat familieopstellingen zijn… Kom het eens ervaren, om te ontdekken of het bij je past. Als vraagsteller heb je je eigen opstelling, als representant neem je deel aan de opstellingen van anderen. Ook dat kan al heel helend zijn, omdat er altijd veel herkenning is. 

Alvast een paar voorbeelden

Herhalende thema’s uit je familie kun je stoppen, zodat jij en je kinderen er geen last meer van hebben. Of het nu te maken heeft met trauma, misbruik, geweld/agressie, verslaving, ziekte of symptomen, gedrag,… Een familieopstelling kan je heel goed helpen in het verwerken en loslaten van waar je last van hebt.

Waar zijn de familieopstellingen?

De familieopstellingen zijn bij Floralia Park in Oosterhout. Voor €73 kun je meedoen als vraagsteller, zodat je je eigen opstelling kunt doen tijdens de middag of avond. Voor €27 ben je erbij als representant. Als representant sta je in de familieopstellingen van de andere deelnemers, wat ook al veel kan raken in je eigen processen. Volg je een energetisch traject bij mij? Dan krijg je €12 korting als representant.

Lees hieronder meer wat en waarbij familieopstellingen iets voor je kunnen doen en reserveer meteen je plek. Om het te komen ervaren als representant of om zelf je eigen opstelling te hebben.

Wist je dat je je kinderen kan helpen door waar zij last van hebben zélf op te pakken met een familieopstelling? Van eczeem, dyslexie, hsp en adhd tot gedragsproblemen, eetstoornissen, depressie, verslaving en auto-mutilatie. Je kinderen zijn niet bij de opstelling, maar jij of jullie als ouders kunnen met een familieopstelling je kind(eren) hierin ontlasten!

Je bent welkom zoals jij jij bent.

Ideaal voor thuis: familieopstelling raamstickers

Zit je in een lastige situatie die impact heeft op je kinderen? Of gaat t met je kids niet lekker, thuis, op school of elders? De familieopstelling raamstickers geven je een kijkje in de belevingswereld van je kind(eren) in je gezin, wel/of niet gescheiden of samengesteld. Of op school bijvoorbeeld, als daar dingen niet goed gaan. Ze zijn ook helpend bij lastige gesprekken zoals in scheiding en co-ouderschap, miskraam of wat dan ook. En natuurlijk ook om leuke spelletjes mee te doen on om samen verhalen te delen of verzinnen.

Benieuwd? Op de website staan veel verschillende manieren waarbij je ze kunt inzetten.
Laat me weten waar jij tegenaan loopt, dan krijg je persoonlijk advies.

Worstel je al langere tijd met iets? Mentaal of fysiek, (chronische) klacht of ziekte. Of een situatie of type persoon waar je steeds mee te maken hebt?Heb je last van bepaalde thema’s van je klanten die blijven hangen of van bepaald gedrag van je kinderen? Of blijven zij zelf vastlopen?

Maak jij precies hetzelfde mee als je vader, moeder, opa, oma of een ander familielid en wil je deze cyclus doorbreken?Komen steeds meer van je klanten met hetzelfde probleem, dat je zelf ook herkent?

Ben jij er klaar voor om onder ogen te zien wat jou in de weg zit, zodat je er minder last van hebt?
Ben jij er klaar mee vast te lopen in dingen waar je geen grip op hebt?

Dan is een familieopstelling iets voor jou…
Elke maand geef ik familieopstellingen bij Floralia Park in Oosterhout. Kom het eens ervaren!

Lenette

Hanneke draagt je van begin tot eind door de familie opstellingen heen. Ze weet een hele warme en open sfeer te creëren, waardoor ik al snel de ruimte voelde om mij helemaal open te stellen.

Jose

‘Ik heb de workshop familieopstellingen gevolgd bij Hanneke en het was echt magisch. Het was voor mij de eerste keer en ik voelde me gelijk op m’n gemak. Hanneke weet wat ze doet en ze begeleidt alles goed. Echt bijzonder om mee te maken. Ik ga zeker nog een tweede keer!’

Renee

Tijdens de mini-familie opstelling stelde Hanneke zaken aan de kaak die voor mij echt een eye-opener waren. Ze werkt intuitief EN to-the-point. Ik ben weer iets verder op mijn pad!

Andrea

Het is verbazingwekkend hoe de familieopstelling je een beeld geeft wat je plaats is in je familie, wat er gebeurd is en hoe je verder kunt. Hanneke begeleidt dit proces tot in de details, legt alles uit en zorgt dat het veilig wordt afgesloten. Zeer professioneel. Je bent bij haar in goede handen.

Ellen

‘Ik heb een heel fijne krachtige opstelling gehad van Hanneke. Al langere tijd worstelde ik met mijn eigen plek innemen in mijn familiesysteem. In de familieopstelling kreeg ik helderheid en voelde ik me helemaal in mijn kracht komen op mijn eigen plek. Een onbeschrijflijk fijn en rustig gevoel kwam door me heen. In de Reiki behandeling die ik daarna van haar kreeg kon ik dit gevoel helemaal verankeren en voelde ik een diep vertrouwen dat er een blijvende verandering was opgetreden. De combi is geweldig!’

Wilke

‘Ik heb afgelopen zaterdag als vraagsteller meegedaan met de familie-opstelling van Hanneke. Ik voelde me heel veilig om kwetsbaar te kunnen zijn. Hanneke is heel deskundig, weet wanneer ze moet sturen en wanneer het te laten gaan. Ze begeleidt op een hele prettige manier en houdt goed overzicht. Ik kan dit voor iedereen aanraden! Ik ben Hanneke heel dankbaar voor wat ze voor mij gedaan heeft.’

Joyce

‘Hanneke kan haarfijn invoelen en straalt veel rust, warmte en liefde uit. Dit zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. Ze is heel open, zonder oordeel en neemt alle tijd voor jou die nodig is. Telkens als ik bij haar ben geweest voor een sessie, voel ik opluchting, vreugde, kracht, vertrouwen en meer ruimte in mezelf. Ik merk dat ik verschillende oude overtuigingen los kan laten. Zodat ik de ruimte voel om mijn nieuwe inzichten en ervaringen te integreren in mijn dagelijks leven. Wat een rijkdom en dankbaarheid!’

Tonnie

‘Hanneke heeft met mij een systeemopstelling gedaan, omdat ik het moeilijk vond mijn grenzen te trekken. Hanneke is deskundig, betrokken en zorgzaam en weet als het nodig is de zwaarte eraf te halen. Toen ik naar haar toe ging had ik 2 dingen waarin ik al langere tijd geen keuze durfde te maken. De dag na de opstelling heb ik deze 2 knopen kunnen doorhakken!’

Marja

Ik heb de opstelling bij Hanneke als heel prettig ervaren. Hanneke creëert een veilige sfeer en geeft je mee dat alles er mag zijn. Mooi dat de gewenste situatie centraal stond: in mijn geval een betere balans het werk. Ik heb hier ook weer een inzicht door gekregen. Daarna kon ik ook weer zelfstandig verder ontwikkelen, maar ik weet dat ik welkom ben als het nodig zou zijn.’

Tijsje

‘Wat was het fijn om bij Hanneke te zijn voor een opstelling! Met veel rust en aandacht werd er naar mijn thema gekeken. Ik voelde me echt gedragen. Met nieuwe inzichten ben ik weer naar huis gegaan. En deze inzichten dienen me werkelijk dagelijks! Ik ben heel dankbaar voor deze fijne liefdevolle begeleiding.’

Daniella

Hanneke doorgrondt samen met jou waaruit je probleem bestaat. Ze is enorm empatisch en inlevend. Piekeren over problemen is iets anders dan het echt voelen en doorleven. Dit is wat Hanneke mij gebracht heeft. Ik ben er erg blij mee!

Priscilla

Ik heb bij hanneke een opstelling gedaan en dat was een heel bijzondere ervaring waardoor ik veel heb losgelaten en enorm ben gegroeid en nog steeds heb ik er heel veel aan. Hanneke is een fijn mens die veel rust uitstraalt en je ECHT mag zijn hoe je bent.

Wat is een familieopstelling?

Wat erg effectief en helend werkt voor traumaverwerking en het loslaten van dingen waar jij en/of je kinderen last van hebben, is een familieopstelling. Of je nu last hebt van fysieke of mentale klachten, van je ouders, mensen in de buitenwereld of van wat in jouzelf speelt, zoals de voelbare resten van een trauma of (de nasleep van) een (chronische) ziekte. Ik bied familieopstellingen 1-op-1 aan en met een groep. 

Een familieopstelling helpt om iets zichtbaar te maken in de ruimte (kamer) waar we staan; om zichtbaar te maken wat totnogtoe nog niet zichtbaar was. En vooral om je bewust te worden van wat onbewust speelt. Alle andere dingen heb je vaak al geprobeerd, maar als je er dan nog steeds last van hebt, laten we dan kijken wat eronder zit (niet door praten of graven). Want zodra je je bewust bent van wat eronder zit, kun je dingen gaan verwerken en écht loslaten. En zodra je je bewust bent van waar je in zit, krijg je een keuze hoe je ermee omgaat en kun je er ook weer uit komen. Zolang je je er niet bewust van bent, krijg je er nog geen grip op. Herkenbaar…?

Misschien is het nu nog niet helder wat een familieopstelling is. Ik probeer het hieronder nog verder uit te leggen. Maar het is echt heel lastig onder woorden te brengen. Je bent welkom om het een keer te komen ervaren. Om echt te ontdekken wat het is en vooral of het ook bij jou past.

Hoe werkt een familieopstelling?

Misschien herken je wel dat je soms vast zit in een patroon of overtuiging waar je maar niet uit lijkt te komen? Of iets dat generatie op generatie blijft herhalen? Of je kinderen die je iets spiegelen of überhaupt gedrags- of andere problemen vertonen waar zij en jij veel last van hebben. Inclusief ziektebeelden zoals depressie, eetstoornissen, dyslexie, eczeem, automutilatie, kanker, reuma, parkinson, etc etc etc. Zie hieronder voor meer voorbeelden, wanneer een familieopstelling je kan helpen.

In een familieopstelling kun je naar een probleem of wens kijken, naar een fysieke of emotionele klacht, naar een verlangen of wat dan ook. Tijdens de familieopstelling worden onbewuste dynamieken zichtbaar, dus wat er ónder je klachten zit. Zodat je die kunt verwerken en loslaten. In een familieopstelling staat niet jouw eigen familie, maar representanten. Mensen die jou niet kennen, dus die heel puur reageren in een opstelling. Dit helpt om te ontdekken wat er onder jouw klachten zit. Wat onbewust speelt in jouw familiesysteem. En vooral om dit los te gaan laten. Hieronder leg ik nog meer uit over representanten en vraagstellers.

Ik werk zowel met familieopstellingen als systeemopstellingen, want heel veel komt uit je familiesysteem, maar sommige dingen heb je zelf in dit leven opgedaan en kun je in je eigen systeem oppakken. Sowieso werk ik met wat je zélf op dat moment kunt voelen, kiezen, doen of (los)laten passend bij jouw hulpvraag.

Het betekent vooral dat je zélf invloed hebt op je eigen persoonlijk proces. Op je eigen groei.
Je gaat groeien in bewustzijn, wat veel impact heeft op hoe je je voelt en op de keuzes die je hebt. Het geeft steeds meer rust, kracht, jezelf zijn.

Wanneer kies je hiervoor?

Heb je iets heftigs meegemaakt, waar je nog steeds last van hebt?
Wil je gezonde verbindingen met familie, vrienden, collega’s?
Wil je op een andere manier inzicht in en omgaan met conflicten, zoals ook (v)echtscheiding, vooral als jullie samen kinderen hebben?
Wil je dingen stoppen die zich herhalen in je leven of familiesysteem?

Als je voelt dat je er klaar voor bent (of klaar mee bent) om ergens verandering in te brengen, dan is een opstelling heel helpend. Je hebt een klacht, pijn, frustratie, wens of verlangen of wat dan ook en je wilt nu echt een flinke stap zetten en de blokkade onder ogen zien, zodat deze niet meer in de weg hoeft te staan.

Een familieopstelling kan je helpen als je last hebt van bijvoorbeeld…

 • Niet in je kracht of succes kunnen komen.
 • Je niet gezien voelen of het gevoel niet jezelf te mogen zijn.
 • Moeilijk of geen contact met je ouders, kinderen, broer/zus of juist in je (werk)omgeving.
 • Trauma, zoals geboorte- of bevallingstrauma, misbruik/geweld, miskraam/abortus, overlijden,…
 • Chronische klachten of ziekte van jezelf of je kinderen; van eczeem of slapeloosheid tot migraine, dyslexie, adhd, gevoelloosheid, astmareuma, parkinson, etc etc.
 • Gedragsproblemen van je kinderen, zoals eetstoornissen, depressie, verslaving en auto-mutilatie. Je kinderen zijn niet bij de opstelling, maar jij of jullie als ouders kunnen met een familieopstelling je kind(eren) hierin ontlasten!
 • Oorlogsthema’s, PTSS of andere dingen waar jij en/of je kinderen enorm veel last van hebt/hebben.
 • Schuldgevoel, verwijten, strijd, conflicten, (vecht)scheiding,…
 • Hardnekkige patronen of overtuigingen, vastzittende gewoonten.
 • Teveel voelen of juist te weinig, onderdrukte emoties, etc etc.
 • Andere dingen waar je nog steeds in klem zit, vooral dingen die zich herhalen in je leven of in je familie, en die je wilt stoppen voor jezelf en voor je kinderen.

Vraagsteller en representant, wat betekent dat?

Als vraagsteller heb je je eigen familieopstelling. In een groep van ongeveer 10 deelnemers, staan anderen representant voor jou en voor bijvoorbeeld je vader en moeder of een voorouder of… Het voordeel dat anderen representant staan in je opstelling, is dat ze jou niet kennen, geen informatie hebben en dus heel objectief kunnen reageren. Zij staan representant voor dat wat nog onbewust in je systeem gebeurt. Door de opstelling word je je hier bewust van, zodat je dingen kunt gaan verwerken en loslaten. Dat is de grote kracht van opstellingen. Ik doe zelf ook nog steeds regelmatig opstellingen, zo helend!

Vraagsteller betekent niet dat je een specifieke vraag moet formuleren. De vraag is eigenlijk: waar loop je tegenaan? Waar wil je verandering in? Wat is het thema, je klacht of je wens; iets waar je vanaf wilt of juist wat je wilt bereiken, wat nog niet lukt. Een van bovenstaande thema’s of iets heel anders. In de week voorafgaand aan je familieopstelling, hebben we even telefonisch contact. Dan kijk ik met je mee.

Waar?

Elke maand geef ik familieopstellingen bij Floralia Park in Oosterhout. Een heerlijke plek ook om te wandelen door het prachtige park vóór of na de opstellingen. Of gewoon voor een kop koffie op het terras op een zonnige middag. Ik heb deze locatie in Oosterhout gekozen, omdat het een plek is waar ik me heel prettig voel in een omgeving met fijne verwelkomende mensen. En ja, het park zelf is prachtig, ontspannend en aardend.

Kosten

Een middag familieopstellingen duurt 4 uur en kost voor vraagstellers €73 en voor representanten €27. Volg je een energetisch traject bij mij, dan kun je voor maar €15 representant zijn. Een avond duurt soms 3 uur en is net iets goedkoper. En soms is een avond inclusief soep en brood, dan is het net iets duurder. Bij het reserveren kun je direct de data, tijden en kosten bekijken. En de beschikbaarheid, want sommige workshops zijn snel vol.

Als vraagsteller kom je met je eigen hulpvraag. We gaan dan jouw familieopstelling uitwerken. Als representant sta je in de familieopstellingen van de andere deelnemers. Elke keer blijkt weer, dat het nooit voor niets is voor wie je representant staat of welke familieopstellingen je bijwoont. Het brengt je altijd ook iets voor je eigen situatie. Zelfs als je alleen toeschouwer bent…

Voor een optimaal resultaat, is het belangrijk om na de familieopstelling wat rust te plannen voor jezelf. Het werkt namelijk flink door in de dagen (en weken en maanden) na de opstelling. Dat is ook de bedoeling, want je wilt blijvend resultaat, toch?

 

Meer ondersteuning nodig?

Soms heb je meer nodig dan een familieopstelling alleen. Soms heb je een bepaalde tijd iets meer houvast en ondersteuning nodig, zodat je het daarna weer zelf verder kan oppakken. Ik geef energetische behandelingen, die een mooie aanvulling zijn op de familieopstellingen. Je kunt bijvoorbeeld maandelijks of tweewekelijks een behandeling plannen, waarvan bijvoorbeeld eens per twee of drie maanden een familieopstelling. Of het Energetisch groeien traject, waarin zes energetische sessies zitten én een familieopstelling. Het doel is om zelf in je eigen kracht te komen, dus we blijven niet steeds weer nieuwe afspraken inplannen, maar kijken naar wat jij nodig hebt om weer steeds meer houvast in jezelf te vinden.

 

Be who you are