Everyone you meet

you know nothing about.

you know nothing about.

Be kind. Always.

Ian MacLaren

I may not be there yet

but I am closer than I was yesterday

José N. Harris

believe in your dreams

they were given to you

for a reason

Katrina Mayer

Familieopstelling raamstickers

Discover who you are

Ben je benieuwd wat er in je kind(eren) omgaat in je gezin, gescheiden of samengesteld of in een heel andere situatie?

Een familieopstelling helpt je je eigen plek innemen in je gezin en in je familiesysteem, zodat je geen last meer hoeft te hebben van de problemen, trauma’s, negatieve patronen en (vervelende) karaktereigenschappen van je vader, moeder, stiefouders, biologische of adoptieouders of voorouders. Of je wel of geen contact met ze hebt, maakt niet uit. Zelfs als je ze niet gekend hebt, is het familie en kun je er vanalles van dragen. Als kind doe je dat júist met de mensen met wie je (bijna) geen contact hebt… En vooral als je (vader/moeder) helemaal niet wil dat je op hem/haar gaat lijken… Dit werkt onbewust zo voor jezelf én voor je kinderen…

Raamstickers ter ondersteuning en inzicht

Deze diy familieopstelling raamstickers zijn natuurlijk geen echte familieopstelling. Maar het geeft je wel een kijkje in hoe jouw kind(eren) de dingen op dit moment ervaren. En of het nodig is om tijdig bij te sturen. En hoe! Wist je namelijk, dat je je kinderen kan helpen te stoppen met het dragen van ellende uit de familie, door zelf een familieopstelling te doen? Gedragsproblemen, eetstoornissen, depressies, agressie, etc van je kind kun JIJ als ouder verwerken en loslaten, zodat je kind er minder last van heeft.

De raamstickers kunnen helpen om inzicht te geven en om dingen visueel te maken en dus makkelijker te maken. Dat kan fijn zijn wanneer je net verteld hebt te gaan scheiden. De raamstickers kunnen je kids ook helpen om bijvoorbeeld via de poppetjes te reageren op wat je net hebt verteld. Het is ook een ideaal hulpmiddel in je samengestelde gezin of als je als alleenstaande voor behoorlijke uitdagingen staat.

Het is helpend bij lastige gesprekken zoals hoe het straks gaat met co-ouderschap, leven in twee huizen of bij overlijden van dierbaren. Of wanneer je misbruik vermoed of er andere spanningen spelen, etc. etc. etc. Hieronder staan al veel categorieën met allerlei verschillende manieren dat je de raamstickers kunt toepassen in jouw gezin. Je kunt ze voor jezelf kopen of kado geven aan je (klein)kinderen.

Waarvoor wil jij de raamstickers gebruiken? Deel het met me, ik vul deze pagina graag aan met handige tips en ervaringen!

En je kunt natuurlijk leuke en gezellige spelletjes doen met de raamstickers en samen verhalen delen of verzinnen. Heerlijk voor je kids (of zelf natuurlijk!) om ze te gebruiken in rollenspellen! Of samen (met opa en oma) verhalen vertellen over hoe het vroeger was of waar je van droomt. Of…

Whatsapp ondersteuning

Bij aankoop van de set raamstickers krijg je de ruimte om voor elk van je kinderen eenmalig één foto van hun raam-opstelling via whatsapp naar mij te sturen. Vermeld hierbij je vraag of je zorgen en in het kort wie wie is in de foto; welke raamsticker wie representeert. Je ontvangt dan van mij binnen enkele werkdagen een spraakbericht met mijn reactie. Dit kan een inzicht zijn vanuit mijn ervaring als moeder en (trauma-)therapeut. Het kan een vraag zijn of een suggestie. Weet dat ik uit eerlijkheid antwoord en puur vanuit mijn eigen ervaring en expertise. Het is kosteloos en vrijblijvend.

Kosten

De kosten van de raamstickers zijn €9,95.
Inclusief de vele vele verschillende toepassingen, audio-ondersteuning en de hierboven omschreven whatsapp ondersteuning. En inclusief €18 korting op deelname aan een workshop familieopstellingen als representant!

Maak kans op een echte familieopstelling!

Wil je kans maken op een echte familieopstelling? Waar je de wortel van de klachten van je kind echt kan komen verwerken? Of dit nu door de scheiding komt of een gedragsstoornis is of iets chronisch zoals eczeem, dyslectie, adhd of wat dan ook? Je mag altijd contact met me opnemen voor de mogelijkheden.

En… je maakt kans om zelf een familieopstelling te komen doen! Hoe? Deel een foto van je raamsticker creaties op social media en tag mij* met #familieopstellingraamstickers. Dat is alles!  *Volg me op insta en facebook, dan kun je me taggen: op insta @hannekespeekenbrink, op facebook @hanneke.speekenbrink.1234 of @whoyouare.nl.

vechtscheiding

Voor kinderen

Er zijn heel veel dingen die je met deze raamstickers kunt doen. Check de andere categorieën eens of… vraag eens aan je kinderen wat zij er zelf mee willen doen! Laat je verrassen door hun eigen speelsheid en creativiteit. Door wat ze er zelf mee bedenken in spel of in ernst. Willen ze er samen iets mee doen of juist even helemaal alleen? In de auto, in de keuken of in de eigen slaapkamer? Wat willen zij zelf?

alleenstaand

Alleenstaande ouder

Kinderen van alleenstaande ouders groeien op een andere manier op. Zonder goed en fout. In beide situaties kunnen gedrags- of andere problemen ontstaan. Is de andere ouder van je kind(eren) niet in beeld, heeft je kind deze nooit gekend of is het probleem juist het wél contact hebben? Met familieopstellingen kun je je kinderen helpen, ook als het niet jouw of hun ‘schuld’ is, waar ze last van hebben. Benieuwd hoe je de raamstickers hierbij kunt gebruiken?

Miskraam of abortus

Een kind verliezen heeft impact. Ook als je nog niet zo lang zwanger was. Ook als je er zelf voor hebt gekozen. Pittig voor jezelf en ook voor kinderen die geboren worden na dit overlijden. Heeft een van je kids ‘n hang naar alcohol, drugs, andere verslavingen? Of aan een eetstoornis, depressie, auto-mutilatie,… Wat kun je doen? Rouwen is heel belangrijk en ook om overleden kindjes écht een plek te geven in je gezin. De raamstickers kunnen hierbij helpen.

vechtscheiding

Op school (of) bij pesten

Sommige kinderen vinden school een verschrikking! Ze willen niet naar school en/of komen boos of verdrietig thuis. Misschien wordt je kind gepest of reageert hij zich juist af in de klas of op het schoolplein. Je kind van school halen is soms geen oplossing, omdat het op een andere school gewoon opnieuw begint. Wat dan? Een familieopstelling kan helpen, en de raamstickers helpen je alvast op weg.

alleenstaand

Bij adoptie

Fantastisch dat de mogelijkheid bestaat om kinderen te adopteren. Je hebt zoveel liefde te geven, maar toch kan er iets zijn waar je kind last van heeft. Innerlijk is hij/zij namelijk altijd ook 100% loyaal aan de biologische ouders en familie. Daar is niets aan te veranderen, wel vanalles in te helen. Een familieopstelling kan hierbij helpen. En ook de raamstickers kunnen hieraan een helende bijdrage leveren…

alleenstaand

Co-ouderschap

Wanneer je uit elkaar gaat, verandert er vaak veel voor jezelf en voor je kids. Zelf grijp je automatisch terug op de normen en waarden van je ouders (ook als je dat liever niet wil). Je kinderen moeten steeds weer schakelen tussen hoe het bij jou is en hoe het bij hun andere ouder is. Dat kan heel soepel gaan of juist niet. Deze raamstickers kunnen je helpen de overgangen voor je kids te verduidelijken en versoepelen.

vechtscheiding

(Vecht)scheiding

Een scheiding gaat voor de een in goede overeenstemming, voor anderen met veel stress en strijd. Hoe dan ook is ‘t voor jezelf en je kids ‘n (grote) verandering. Zeker als ‘t niet soepel gaat. Of als ze jaren later nog veel last hebben van hoe het gaat. Kinderen zeggen en doen onbewust veel dingen uit loyaliteit naar béide ouders. De raam-stickers kunnen ‘n kijkje geven in hoe je kids het écht ervaren. Jij kunt ze hierbij helpen…

vechtscheiding

Samengesteld gezin

Prachtig om opnieuw liefde te vinden, om twee halve gezinnen weer één te laten worden of om zelfs samen nog een kind te krijgen. Maar systemisch heeft ‘t veel meer impact dan we soms denken. Toch zien we die impact vaak wel terug in het gedrag van onze kids… Er is een vrij ‘simpele’ oplossing: ieder op zijn échte eigen plek d.m.v. een familieopstelling. En wie weet kunnen deze raamstickers hierbij al heel goed helpen!

Samen in (lastig) gesprek

Sommige onderwerpen zijn lastig om over in gesprek te gaan met elkaar. Maar te belangrijk om uit te blijven stellen… Papa en mama gaan scheiden, of een dierbare is overleden of… De raamstickers geven je een visueel hulpmiddel om een (lastig) gesprek makkelijker te maken… als dat al mogelijk is. Ze maken het ook makkelijker voor je kind om te reageren, bijvoorbeeld door een poppetje te laten reageren i.p.v. hij zelf…

Met opa en oma

Ook naar opa en oma kan het heel fijn zijn om de raamstickers mee te nemen. Zodat ze er samen dingen mee kunnen doen met je kids. En misschien wil je er zelf ook heel graag bij blijven! Zien en luisteren naar de verhalen die ze vertellen over hoe het vroeger was. Of laten zien wat ze vandaag gaan doen en met wie. Je kunt ook thuis de raamstickers laten ‘vertellen’ dat ze morgen naar opa en oma gaan. Of…

Heb jij ideeën?

Ik heb hoe langer hoe meer ideeën over hoe je de raamstickers thuis of op school kunt gebruiken. Maar… ik ben ook heel benieuwd naar jullie ideeën! Wat zou jij met de raamstickers willen doen? Of vooral: waar loop jij tegenaan? Dan denk ik met je mee hoe je de raamstickers hierbij kunt inzetten. Ik kijk als moeder, als systeemtherapeut en als traumatherapeut naar mogelijkheden die je thuis verder helpen. Ik lees je graag.

alleenstaand

Trauma of misbruik

Heftige ervaringen zijn helaas vaak niet 1, 2, 3 verwerkt en losgelaten. Sommige trauma’s blijven je jaren- en jarenlang last beperken in je doen en laten. In je slapen, denken, dromen, doen,… Misschien helpen de raam-stickers je e.e.a. te verduidelijken of een plek te geven. Maar ook als je een vermoeden hebt van trauma of misbruik bij een van je kinderen bijvoorbeeld, kunnen mogelijk de raamstickers helpen kijken wat er leeft…

familieopstelling raamstickers voorbeeld

Hoe zien ze eruit?

Ik krijg veel vragen: hoe zien ze eruit, de familieopstelling raamstickers? Dus ik dacht, ik zet er even een paar bij elkaar, zodat je kennis kunt maken met de opa en oma, de volwassen mannen en vrouwen en de jongens en meisjes in verschillende leeftijden (grootten). En er zit ook een bal bij, een beer, een dino-knuffel… Ben jij ook zo benieuwd? Hier vind je alvast een voorproefje…

Met liefde gemaakt

Natuurlijk zijn deze raamsticker pakketjes met liefde gemaakt. Maar de ‘met liefde gemaakt’-sticker, die je op de pakketjes vindt, hebben voor mij een diepere betekenis… Als je me al een beetje kent, weet je dat ik negen jaar lang een vechtscheiding heb meegemaakt met heel veel ellende, vooral ook voor onze drie kinderen. Maar… een vechtscheiding betekent ook dat er heel veel liefde is geweest. Anders was er niet zoveel strijd nodig om die pijn te onderdrukken… Toen mijn oudste dochter 18 werd en ik herinneringen ophaalde aan ‘hoe het begon’, het wonderlijke volwaardige mini-mensje dat in mijn buik ontstond, dat wij samen hebben ‘gemaakt’… wist ik één ding 100% zeker… wat daarna ook allemaal is ontploft en drastisch is misgegaan… onze kinderen zijn met zóveel liefde gemaakt! 

Jose

‘Ik heb de workshop familieopstellingen gevolgd bij Hanneke en het was echt magisch. Het was voor mij de eerste keer en ik voelde me gelijk op m’n gemak. Hanneke weet wat ze doet en ze begeleid alles goed. Echt bijzonder om mee te maken. Ik ga zeker nog een tweede keer!’

Ellen

‘Ik heb een heel fijne krachtige opstelling gehad van Hanneke. Al langere tijd worstelde ik met mijn eigen plek innemen in mijn familiesysteem. In de familieopstelling kreeg ik helderheid en voelde ik me helemaal in mijn kracht komen op mijn eigen plek. Een onbeschrijflijk fijn en rustig gevoel kwam door me heen. In de Reiki behandeling die ik daarna van haar kreeg kon ik dit gevoel helemaal verankeren en voelde ik een diep vertrouwen dat er een blijvende verandering was opgetreden. De combi is geweldig!’

Wilke

‘Ik heb afgelopen zaterdag als vraagsteller meegedaan met de familie-opstelling van Hanneke. Ik voelde me heel veilig om kwetsbaar te kunnen zijn. Hanneke is heel deskundig, weet wanneer ze moet sturen en wanneer het te laten gaan. Ze begeleidt op een hele prettige manier en houdt goed overzicht. Ik kan dit voor iedereen aanraden! Ik ben Hanneke heel dankbaar voor wat ze voor mij gedaan heeft.’

Joyce

‘Hanneke kan haarfijn invoelen en straalt veel rust, warmte en liefde uit. Dit zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. Ze is heel open, zonder oordeel en neemt alle tijd voor jou die nodig is. Telkens als ik bij haar ben geweest voor een sessie, voel ik opluchting, vreugde, kracht, vertrouwen en meer ruimte in mezelf. Ik merk dat ik verschillende oude overtuigingen los kan laten. Zodat ik de ruimte voel om mijn nieuwe inzichten en ervaringen te integreren in mijn dagelijks leven. Wat een rijkdom en dankbaarheid!’

Tonnie

‘Hanneke heeft met mij een systeemopstelling gedaan, omdat ik het moeilijk vond mijn grenzen te trekken. Hanneke is deskundig, betrokken en zorgzaam en weet als het nodig is de zwaarte eraf te halen. Toen ik naar haar toe ging had ik 2 dingen waarin ik al langere tijd geen keuze durfde te maken. De dag na de opstelling heb ik deze 2 knopen kunnen doorhakken!’

Marja

Ik heb de opstelling bij Hanneke als heel prettig ervaren. Hanneke creëert een veilige sfeer en geeft je mee dat alles er mag zijn. Mooi dat de gewenste situatie centraal stond: in mijn geval een betere balans het werk. Ik heb hier ook weer een inzicht door gekregen. Daarna kon ik ook weer zelfstandig verder ontwikkelen, maar ik weet dat ik welkom ben als het nodig zou zijn.’

Tijsje

‘Wat was het fijn om bij Hanneke te zijn voor een opstelling! Met veel rust en aandacht werd er naar mijn thema gekeken. Ik voelde me echt gedragen. Met nieuwe inzichten ben ik weer naar huis gegaan. En deze inzichten dienen me werkelijk dagelijks! Ik ben heel dankbaar voor deze fijne liefdevolle begeleiding.’

Daniella

Hanneke doorgrondt samen met jou waaruit je probleem bestaat. Ze is enorm empatisch en inlevend. Piekeren over problemen is iets anders dan het echt voelen en doorleven. Dit is wat Hanneke mij gebracht heeft. Ik ben er erg blij mee!

Priscilla

Ik heb bij hanneke een opstelling gedaan en dat was een heel bijzondere ervaring waardoor ik veel heb losgelaten en enorm ben gegroeid en nog steeds heb ik er heel veel aan. Hanneke is een fijn mens die veel rust uitstraalt en je ECHT mag zijn hoe je bent.

Worstel je al langere tijd met iets? Mentaal of fysiek, (chronische) klacht of ziekte. Of een situatie of type persoon waar je steeds mee te maken hebt?Heb je last van bepaalde thema’s van je klanten die blijven hangen of van bepaald gedrag van je kinderen? Of blijven zij zelf vastlopen?

Maak jij precies hetzelfde mee als je vader, moeder, opa, oma of een ander familielid en wil je deze cyclus doorbreken?Komen steeds meer van je klanten met hetzelfde probleem, dat je zelf ook herkent?

Ben jij er klaar voor om onder ogen te zien wat jou in de weg zit, zodat je er minder last van hebt?
Ben jij er klaar mee vast te lopen in dingen waar je geen grip op hebt?

Dan is een familieopstelling iets voor jou…
Elke maand geef ik familieopstellingen bij Floralia Park in Oosterhout. Kom het eens ervaren!

Wat is een familieopstelling?

Wat erg mooi en diep werkt voor traumaverwerking en het loslaten van andere dingen waar jij en/of je kinderen last van hebben, is een familieopstelling. Ik bied deze 1-op-1 aan en met een groep. 

Een familieopstelling helpt om iets zichtbaar te maken in de ruimte (kamer) waar we staan. Om zichtbaar te maken wat totnogtoe nog niet zichtbaar was. En vooral om je bewust te worden van wat onbewust speelt. Want zodra je je bewust bent van wat eronder zit, kun je dingen gaan verwerken en loslaten. En zodra je je bewust bent van waar je in zit, krijg je een keuze hoe je ermee omgaat en kun je er ook weer uit komen. Zolang je je er niet bewust van bent, krijg je er nog geen grip op. Herkenbaar…?

Hoe werkt een familieopstelling?

Misschien herken je wel dat je soms vast zit in een patroon of overtuiging waar je maar niet uit lijkt te komen? Of iets dat generatie op generatie blijft herhalen? Of je kinderen die je iets spiegelen of überhaupt gedrags- of andere problemen vertonen waar zij en jij veel last van hebben. Inclusief ziektebeelden zoals depressie, eetstoornissen, dyslexie, eczeem, automutilatie, kanker, reuma, parkinson, etc etc etc. Zie hieronder voor meer voorbeelden, wanneer een familieopstelling je kan helpen.

In een familieopstelling kun je naar een probleem of wens kijken, naar een fysieke of emotionele klacht, naar een verlangen of wat dan ook. Tijdens de familieopstelling worden onbewuste dynamieken zichtbaar, zodat we ermee kunnen gaan werken. Ik werk zowel met familieopstellingen als systeemopstellingen, want heel veel komt uit je familiesysteem, maar sommige dingen heb je zelf in dit leven opgedaan en kun je in je eigen systeem oppakken. Sowieso werk ik met wat je zélf op dat moment kunt voelen, kiezen, doen of (los)laten passend bij jouw hulpvraag.

Het betekent vooral dat je zélf invloed hebt op je eigen persoonlijk proces. Op je eigen groei.
Je gaat groeien in bewustzijn, wat veel impact heeft op hoe je je voelt en op de keuzes die je hebt.

Wanneer kies je hiervoor?

Heb je iets heftigs meegemaakt, waar je nog steeds last van hebt?
Wil je gezonde verbindingen met familie, vrienden, collega’s?
Wil je op een andere manier inzicht in en omgaan met conflicten, zoals ook (v)echtscheiding, vooral als jullie samen kinderen hebben?
Wil je dingen stoppen die zich herhalen in je leven of familiesysteem?

Als je voelt dat je er klaar voor bent (of klaar mee bent) om ergens verandering in te brengen, dan is een opstelling heel helpend. Je hebt een klacht, pijn, frustratie, wens of verlangen of wat dan ook en je wilt nu echt een flinke stap zetten en de blokkade onder ogen zien, zodat deze niet meer in de weg hoeft te staan.

Een familieopstelling kan je helpen als je last hebt van bijvoorbeeld…

  • Je niet gezien voelen of het gevoel niet jezelf te mogen zijn.
  • Moeilijk of geen contact met je ouders, kinderen, broer/zus of juist in je (werk)omgeving.
  • Dingen die zich herhalen in je familie, die je wilt stoppen.
  • Trauma, zoals geboorte- of bevallingstrauma, misbruik/geweld, miskraam/abortus, overlijden,…
  • Chronische klachten of ziekte van jezelf of je kinderen; van eczeem of slapeloosheid tot migraine, dyslexie, adhd, gevoelloosheid, astmareuma, parkinson, etc etc.
  • Schuldgevoel, verwijten, strijd, conflicten, (vecht)scheiding,…
  • Hardnekkige patronen of overtuigingen, vastzittende gewoonten.
  • Teveel voelen of juist te weinig, onderdrukte emoties, etc etc.

Vraagsteller, wat betekent dat?

Als vraagsteller heb je je eigen familieopstelling. In een groep van ongeveer 10 deelnemers, staan anderen representant voor jou en voor bijvoorbeeld je vader en moeder of een voorouder of… Het voordeel dat anderen representant staan in je opstelling, is dat ze jou niet kennen, geen informatie hebben en dus heel objectief kunnen reageren. Zij staan representant voor dat wat nog onbewust in je systeem gebeurt. Door de opstelling word je je hier bewust van, zodat je dingen kunt gaan verwerken en loslaten. Dat is de grote kracht van opstellingen. Ik doe zelf ook nog steeds regelmatig opstellingen, zo helend!

Vraagsteller betekent niet dat je een specifieke vraag moet formuleren. De vraag is eigenlijk: waar loop je tegenaan? Waar wil je verandering in? Wat is het thema, je klacht of je wens; iets waar je vanaf wilt of juist wat je wilt bereiken, wat nog niet lukt. Een van bovenstaande thema’s of iets heel anders. In de week voorafgaand aan je familieopstelling, hebben we even telefonisch contact. Dan kijk ik met je mee.

Waar?

Elke maand geef ik familieopstellingen bij Floralia Park in Oosterhout. Een heerlijke plek ook om te wandelen door het prachtige park vóór of na de opstellingen. Of gewoon voor een kop koffie op het terras op een zonnige middag. Ik heb deze locatie in Oosterhout gekozen, omdat het een plek is waar ik me heel prettig voel in een omgeving met fijne verwelkomende mensen. En ja, het park zelf is prachtig, ontspannend en aardend.

Kosten

Een middag familieopstellingen duurt 4 uur en kost voor vraagstellers €73 en voor representanten €27. Volg je een energetisch traject bij mij, dan kun je voor maar €15 representant zijn. Een avond duurt soms 3 uur en is net iets goedkoper. En soms is een avond inclusief soep en brood, dan is het net iets duurder. Bij het reserveren kun je direct de data, tijden en kosten bekijken. En de beschikbaarheid, want sommige workshops zijn snel vol.

Als vraagsteller kom je met je eigen hulpvraag. We gaan dan jouw familieopstelling uitwerken. Als representant sta je in de familieopstellingen van de andere deelnemers. Elke keer blijkt weer, dat het nooit voor niets is voor wie je representant staat of welke familieopstellingen je bijwoont. Het brengt je altijd ook iets voor je eigen situatie. Zelfs als je alleen toeschouwer bent…

Voor een optimaal resultaat, is het belangrijk om na de familieopstelling wat rust te plannen voor jezelf. Het werkt namelijk flink door in de dagen (en weken en maanden) na de opstelling. Dat is ook de bedoeling, want je wilt blijvend resultaat, toch?

 

Meer ondersteuning nodig?

Soms heb je meer nodig dan een familieopstelling alleen. Soms heb je een bepaalde tijd iets meer houvast en ondersteuning nodig, zodat je het daarna weer zelf verder kan oppakken. Ik geef energetische behandelingen, die een mooie aanvulling zijn op de familieopstellingen. Je kunt bijvoorbeeld maandelijks of tweewekelijks een behandeling plannen, waarvan bijvoorbeeld eens per twee of drie maanden een familieopstelling. Of het Energetisch groeien traject, waarin zes energetische sessies zitten én een familieopstelling. Het doel is om zelf in je eigen kracht te komen, dus we blijven niet steeds weer nieuwe afspraken inplannen, maar kijken naar wat jij nodig hebt om weer steeds meer houvast in jezelf te vinden.

Be who you are