Een slaapverwekkende workshop

Relax who you are

Moe, zo moe… maar slapen? Ho maar…
Waar komt dat toch vandaan?
Andere mensen lijken moeiteloos in slaap te vallen zodra ze naar bed gaan. Maar jij ligt wakker. Soms urenlang!
Het lijkt wel alsof je ’s nachts harder moet werken dan overdag… en dat kan behoorlijk frustreren…
Als ontspannen resulteert in alert moeten blijven, als je je niet veilig voelt, ook al zegt je hoofd dat je wel veilig bent…

Tijdens deze workshop gaan we kennismaken met onze eigen rustige energie, die slaapverwekkend is. We doen oefeningen om meer naar de overgave te gaan in je slaap, naar je innerlijke veiligheid. En om te stoppen met werken als je rust. We parkeren het piekeren en laten de boel de boel. Hoe klinkt dat?

We gaan ervaren hoe deze rustige energie voelt voor jou. Hoe reageert jouw systeem op rust? Word jij er juist ónrustig van, neemt je spanning toe, krijg je argwaan, wil je controle houden, ben je angstig? Wat gebeurt er in jou zodra je meer gaat rusten?

Hoe zou het zijn om te voelen wat jou in de weg zit, onderweg naar dromenland?
En vooral: om te ervaren wat jij nodig hebt voor jóuw nachtrust…

Droom jij ook van lekker slapen en uitgerust wakker worden?
Meld je dan aan voor deze workshop, waarin ik je uitnodig een stap te zetten in datgene wat jouw nachtrust bevordert.
Inclusief rijtjesopstelling (lees hieronder meer over wat opstellingen zijn, een rijtjesopstelling is een andere variant, waarin ieder om beurten representant staat en ‘vraagsteller’, dus ook specifiek voor je eigen situatie).

De slaapverwekkende workshop duurt van 13 tot uiterlijk 17u bij Floralia Park in Oosterhout.
Kosten: €49 per persoon
Groepsgrootte: maximaal 8 personen

Wist je dat je ook je kids kunt helpen met hún slaapproblemen, door dit zélf op te pakken?

Je kinderen liften mee op jouw verwerkingsproces, dus alles wat jij in jezelf verwerkt, helpt automatisch ook je kinderen.
Én… kinderen zijn heel goed in ballast dragen uit de familie (net als dat wij als kind al dingen zijn gaan dragen uit onze familie). Alles wat je oppakt uit je familie
, hoeven je kids niet meer te dragen.

Hoe ziet de workshop eruit?

We starten met een korte kennismaking. Je hoeft je niet voor te bereiden. We gaan niet graven naar de oorzaak van je slaap- en/of loslaatprobleem. We gaan wel e.e.a. loslaten, met o.a. een rijtjesopstelling. Het is fijn om de dag erna niet teveel te plannen, zodat eea rustig kan zakken.
Je bent helemaal welkom met alles wat er is.

Workshop op locatie? Of eerst kennismaken? Het kan!

In overleg kan ik een workshop geven op jouw locatie. We maken hier dan samen prijsafspraken over. De reiskosten zijn €0,55 per km.

Wil je graag eerst kennismaken? Bel, mail of app me gerust, dan kijken we samen even.

Chiara

‘Ik vond het bewegen op muziek erg rustgevend en ik kon me helemaal aan de muziek overgeven. En die overgave heb je nodig om tot rust te komen en in slaap te kunnen vallen. Dat is een mooie tool.’

Karen

‘Alle zin en onzin kan ik lekker spuien zonder oordeel. Hanneke is daarbij degene die met zachte hand de groep begeleid. Werkt voor mij 10x beter dan de sofa van de psycholoog. Absolute aanrader.’

Pilar

‘Ik vond Hanneke’s begeleiding heeeeel fijn. Zo zacht en liefdevol, haar veiligheid en warmte. Ik voelde me er heel erg welkom en fijn. Dankjewel daarvoor!! Het voelde fijn om zo oordeelloos te mogen delen.

Chiara

‘Ik vind je stem erg prettig om naar te luisteren. Fijn dat je tussendoor aangeeft dat dingen anders mogen lopen dan gepland.’

Miranda

‘Wat mij opviel toen ik een opstelling deed bij Hanneke, was dat er ruimte was om te delen wat mij bezig hield en dat ze daaruit oppikte wat een bijdrage kon zijn voor mij. Een klein stapje op weg naar nieuwe verbinding en samenzijn vanuit respect naar elkaar.’

Michelle

‘Ik ervaarde Hanneke tijdens haar opstellingenworkshop als heel professioneel, betrokken, zacht en warm. Vol aandacht en goed invoelend. Ik vond het bijzonder om te voelen wat de energie doet.’

Peggy

Het was fijn om niet meteen ‘het diepe’ in te gaan. Zeker als je met onbekenden zou zijn, is het fijn om even af te tasten.

Margriet

‘De opstelling die ik deed bij Hanneke was zacht en krachtig tegelijk. In het gesprek voorafgaand werd al snel helder welk diep thema aangeraakt wilde worden. Doordat ik zélf hiermee aan de slag kon in combinatie met het vertrouwen van Hanneke om dit met mij aan te gaan, heb ik ervaren dat er iets heel fundamenteels geheeld is.’

Tijsje

‘Wat was het fijn om bij Hanneke te zijn voor een opstelling! Met veel rust en aandacht werd er naar mijn thema gekeken. Ik voelde me echt gedragen. Met nieuwe inzichten ben ik weer naar huis gegaan. En deze inzichten dienen me werkelijk dagelijks! Ik ben heel dankbaar voor deze fijne liefdevolle begeleiding.’

In deze workshop ga je energetisch groeien

Energetisch groeien? Yesss, met energetisch werk en opstellingen, help ik je bewust en onbewust tools op te doen, waar je nog dagen, weken, maanden en jaren de vruchten van plukt. Tools waar je niets mee hoeft te doen, ze doen hun werk vanzelf…


Opstellingen, ik vind het magisch!

Waar je in sommige vormen van therapie heel veel ‘moet’ praten en graven, werken opstellingen niet met ‘weten’, niet met ratio, maar met voelen. In een opstelling kijken we naar jouw thema door er van een afstandje naar te kijken. De representanten en ikzelf als energetisch therapeut voelen met je mee, zodat je bijvoorbeeld minder last hebt van je oude patronen of overtuigingen, van dat wat jou in de weg zit.

 

Opstellingen werken niet met weten, maar met voelen.

 

Ik heb zelf lang gedacht dat ik alles moest weten en dat ik het daarmee kon oplossen. Nou… niets is minder waar. Weten werkt vaak door op je frustratie. Op het strenger worden voor jezelf omdat je nog steeds dat patroon niet kan loslaten of dat je nog steeds je doel niet hebt bereikt.

Dat kan lastig zijn en/of confronterend. Het kan betekenen dat er emoties en pijnen vrij komen waarvan je je nog niet bewust was. Én het kan betekenen dat je zélf je fysieke en mentale klachten kunt verminderen of zelfs oplossen door het te durven voelen! Dus… als in plaats van het weten, juist het voelen van je verlangen, pijn, angst of frustratie ervoor kan zorgen dat je je doel bereikt… durf je dan in het diepe te springen?

Hoe ziet een workshop eruit?

We komen bij elkaar met een kleine groep gelijkgestemden en gaan op een ongedwongen manier kennismaken met energie. Wat voor impact hebben verschillende soorten energie op jou? Vervolgens gaan we samen onderweg binnen het thema van die workshop met o.a. energetisch werk en een of meer opstellingen. Zodat je na de workshop daadwerkelijk bent gegroeid in het thema waarvoor je je hebt aangemeld. Dit is niet altijd meteen te merken. Mijn ‘slaapverwekkende workshop’ zorgt bijvoorbeeld (helaas) niet meteen voor een goede nachtrust. Wel geeft deze workshop je tools en inzichten in wat jou in de weg zit én ben je al een en ander aan het verwerken hierin.

Nadeel? Het is geen quick-fix.
De weg naar rust is bijvoorbeeld door eerst de onrust te voelen die er is. Dat voelt heel ontmoedigend, maar weet dat ik er ben als het je onderweg teveel wordt. Dan ondersteun ik je ook hierin.

Voordeel? Het is geen quick-fix.
Door écht te verwerken wat jou in de weg zit om iets te bereiken of juist verlost van te raken, creëer je een blijvende oplossing! We gaan geen pleisters plakken, maar écht groeien, écht blijvend naar meer JIJ en meer JOUW verlangen volgen.

Nadeel? Je blijft groeien.
Sja, het is behoorlijk ‘verslavend’, kan ik je vertellen. Als je eenmaal het pad bent ingeslagen van persoonlijke groei, dan merk je meer en meer hoe goed het jou doet en hoe goed het dus ook je bedrijf doet. Blijven groeien betekent wel dingen aangaan. Niet 24/7, we zijn wel mens hè. Die weerstand is er ook voor een reden. Serieus, ook de weerstand en boosheid en ontwijken of wat dan ook, zijn helemaal oké, mits tijdelijk. Deze helpen je namelijk kracht op te doen om écht de volgende stap te zetten.

Voordeel? Je blijft groeien.
Yes! Je blijft groeien. Soms merk je het zelf niet, maar reageert de buitenwereld juist anders op je. Je kunt het merken in hoe je je voelt in je lijf, in je contacten met anderen, in de werk, in hoe je dingen aanpakt en ervaart,… Ik kan uit ervaring zeggen: bewustzijnsgroei is soms pijnlijk, maar altijd de moeite waard!

Waarin wil jij groeien?
Laat het me weten.
Ik hoor je graag.

Wat zijn opstellingen?

Ik zal het verduidelijken aan de hand van een voorbeeld.

Stel, je wil heel graag meer zelfvertrouwen. En je hebt gemerkt dat dit (helaas!) niet vanzelf komt. Dan zit er waarschijnlijk iets in de weg. Iets in jou houdt dit tegen. Of het voelt alsof iets of iemand uit je omgeving dit tegenhoudt.

Je komt bij mij voor een opstelling. We kunnen dan jouw zelfvertrouwen ‘in de energie neerzetten’. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, kan het zijn dat het heel gek klinkt. Wat het betekent, is dat we er van een afstandje naar kunnen kijken. Als energetisch therapeut ondersteun ik je dan in wat we tegenkomen (voelen) als we ernaar kijken. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld ook naar de oorzaak of blokkade van een probleem of verlangen kijken. In dit geval naar de blokkade die ervoor zorgt dat het nog niet wilde lukken om meer op jezelf te vertrouwen.

Door er van een afstand naar te kijken, geef je jezelf de ruimte en ook de keuze om wel of niet te voelen wat er gebeurt.

En door je eigen tempo te volgen én hierin ondersteund te worden, zet je een gedegen en bewuste stap naar wat jij graag wilt bereiken. Omdat je je bewuster wordt van wat er in de weg zit en van wat in jou gebeurt, duurt het misschien wel iets langer voor je merkt dat het beter gaat, maar in tegenstelling tot de meeste quick fixes, bereik je blijvende vooruitgang en groei.

Lijken deze opstellingen op familie-opstellingen?

Het lijkt een beetje op familie-opstellingen, waarbij je familieleden opstelt om je eigen vraagstuk te ontrafelen. Ook een prachtige techniek, maar dat is niet wat ik doe.  Ik werk met jouw eigen energiesysteem. Met wat je zelf voelt, doet, vindt, hoort, ziet. Dat betekent vooral ook dat je zélf invloed hebt op je eigen persoonlijk proces. Op je eigen groei.

Opstellingen bij lichamelijke klachten

Een ander voorbeeld is een lichamelijke klacht waar je last van hebt. Let wel, dat ik je hiermee alleen kan helpen als je arts er niet uit komt. Ik ben therapeut, geen arts. Ik kan je wel helpen met de energetische oorzaak van je klacht. Klachten zoals onrust, slapeloosheid of bijvoorbeeld slechter zien of moeilijker lopen, waarvan artsen dat er medisch niets aan te doen is, maar ook blijvend terugkerend eczeem, schouderklachten, etc.

Of bijvoorbeeld heeft migraine teveel impact op je leven. In een opstelling kijken we dan van een afstandje naar jouw migraine en naar de oorzaak hiervan. Ik help je daarbij. Soms komen er weinig woorden aan te pas, maar alleen een gevoel van gemis of een oude herinnering die je aandacht vraagt. Door hier bewust aandacht aan te geven, verandert er iets wezenlijks in je systeem. En dus in je leven. Zo hoorde ik van verschillende mensen maanden na deze opstelling dat de migraine sinds de opstelling veel milder is of zelfs dat deze maandenlang zo goed als weg bleef.

Een opstelling geeft je tools

Veel mensen geven aan dat ze vanuit de opstelling zelf meer tools in handen hebben gekregen om de gewenste verandering verder in te gaan. Naar steeds meer zelfvertrouwen of steeds minder last van fysieke klachten. Naar steeds meer in je eigen kracht komen staan. En in het verwerken van diepere lagen van eigen ervaringen, die je tegenkomt dankzij je klanten en/of omgeving. Om een paar voorbeelden te noemen.

Met energetisch werk en opstellingen, help ik je bewust en onbewust tools op te doen, waar je nog dagen, weken, maanden en jaren de vruchten van plukt. Tools waar je niets mee hoeft te doen, ze doen hun werk vanzelf…

Ben je benieuwd wat opstellingen voor jou kunnen betekenen? Kom het ervaren 1-op-1 of tijdens een van de Opstellingen workshops. Heb je nog vragen of wil je eerst kennismaken? Je bent welkom zoals jij jij bent.

Wat kosten de workshops?

Een Groeiworkshop kost €55. Deze duurt meestal van 13-17u en is incl koffie, thee, water en iets lekkers.
Ook zijn er workshops van 2½ uur, deze kosten €35 inclusief koffie, thee, water en iets lekkers.
Een avond workshop kost €35. Deze duurt doorgaans van 19-21.30u.

Een familieopstellingen workshop van 13-17.00u kost €73 als je je eigen vraag* wilt opstellen.
Voor een Familieopstellingen workshop van 10-17.30u zijn de kosten als vraagsteller* €95.
Als representant betaal je voor deze workshop van 13-17.30u €27 en voor workshops van 10-17.30u €37.

*Wanneer je je inschrijft als vraagsteller, heb je tijdens de workshop je eigen opstelling én ben je de rest van de dag representant in de andere opstellingen. Als representant sta je in de opstellingen van anderen, waarin je ook zelf geraakt kunt worden in je eigen stukken. Het is vaak heel herkenbaar, de opstelling(en) waar je bij bent en/of in staat. Wat je raakt is een uitnodiging om ook in jezelf iets te helen. Dat hoeft niet, mag wel.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Door te klikken op deze download krijg je ook een aantal e-mails waarin ik je nog een stuk verder ondersteun om uit de onmacht te komen. Je kunt je hier net zo makkelijk ook weer voor afmelden. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Relax who you are