Werk en privé combineren - who YOU are

Op zaterdagochtend even de laptop aan, een paar dingen afmaken en dan ontbijten met mijn kids. De rest van de zaterdag gezellig samen dingen doen en op een rustig moment  misschien toch nog eventjes achter de laptop…

Werk en privé, hoe combineer jij die twee?

Werk je weleens buiten werktijd of is ‘werktijd’ sowieso een betrekkelijk begrip? Of gaat bij jou letterlijk de knop om als je ‘weggaat’ bij je werk… wat tegenwoordig voor veel mensen niet meer betekent dan ‘weggaan’ bij de computer…

In deze tijd hoor ik van nóg meer mensen dan voorheen, dat werk en privé wat door elkaar lopen. Vooral omdat voor de meesten de werkplek sinds vorig jaar een vaste thuiswerkplek is geworden. Waardoor velen van ons niet meer vertrekken naar hun werk of naar huis… want je bent er al.

Ikzelf werk al jaren vooral thuis. Dus voor mij is het heel gewoon, dat ik mijn laptop dicht klap, drie stappen zet en ‘thuis’ ben. Al sinds ik mijn eigen bedrijf heb (2007), werk ik soms op de gekste uren. Als fotograaf werkte ik begin 2012 gemiddeld 50 uur per week, geen idee hoe ik dat deed! En het boek dat ik als ghostwriter schreef, een managementroman over verandermanagement, schreef ik vooral ’s nachts. Dat doe ik nu niet meer!

Sinds mijn scheiding in 2014, werk ik liefst als de kinderen op school of bij hun vader zijn. Zodat ik echt tijd voor ze heb als ze wél thuis zijn. Dat vind ik erg fijn. Het werkt helaas niet altijd zo ideaal. De planning van werk- en opleidingsdagen komt niet altijd overeen met mijn privé planning. Maar over het algemeen voelt het als een luxe om zelf mijn tijd in te kunnen delen.

Ik ga de afgelopen weken elke middag even skeeleren met mijn dochter(s), daar geniet ik volop van! Vooral ehhh… dat ze me steeds uitlachen als ik hen probeer bij te houden… Hahaha vooral met het springen over graspollen of weg-opbrekingen… Maar ik blijf oefenen en ik begin het een beetje te leren haha (-; En het geeft sowieso de nodige ontspanning, fijn!

Hoe ziet jouw werk-privé-ritme eruit? 
Ik hoor (of lees) je graag.

 

 

Deel dit artikel via: