Stuiter stuiter, deze week is voor mij echt een stuiterweek! Elke dag heb ik een minimaal één inspirerend gesprek, geweldig! Zoveel mooie nieuwe verbindingen, zoveel inspiratie delen met elkaar. Daar geniet ik van! Ik krijg er veel energie van! Én het kost ook een hoop energie…

Herken je dat, dat je soms bruist van de energie en dat het op andere momenten echt op is… en je geen idee hebt waar je de energie vandaan kunt toveren?

 

Ik herken dat!

 

En in beide uitersten zit een uitdaging, wist je dat?

Als je bruist van energie, kan het lastig zijn om je eigen grens te voelen. Om te voelen wanneer het eigenlijk handig zou zijn om even gas terug te nemen. Even een moment van rust te nemen om bij jezelf te checken: hoe gaat het met me?

Ook als je enorm geniet, is dit een kadootje voor jezelf: even stilstaan bij hoe goed dit voelt. En ook als blijkt dat het echt even nodig was om pauze te nemen, om even afstand te nemen, dan is dit een kadootje voor jezelf.

 

Neem jij weleens écht even pauze?

 

En als de energie ver te zoeken is… door dingen die gebeuren (of die juist níet gebeuren!) om je heen, in jezelf. Of meteen na een geweldig energieke dag of week…

Wat doe je dan? Ga je dan door, omdat je nog zoveel moet? Of luister je naar je lijf en neem je de rust die je nodig hebt? Of iets er tussenin? Want soms wil je iets wat (nog) niet kan of lukt. En soms is het erg lastig om te horen wat je lijf nu wil… 

 

Hoe is dat voor jou?
Hoe ga jij om met veel of juist weinig energie hebben?

 

Ik ben heel benieuwd naar hoe jij dat doet. Mail je me erover? En ik deel ook graag met jou hoe ik het ervaar. Ik heb het bijvoorbeeld nodig om af en toe even op de bank te kruipen onder een dekentje met een kop warme thee. Ik kom tot rust met muziek van bijvoorbeeld Ludovico Einaudi. Ik geniet van de geur van een etherische olie naar keuze in mijn verstuiver. Die de huiskamer of werkkamer vult met een gevoel van rust of koestering.

Want wanneer ik écht de rust neem waar mijn lijf regelmatig om vraagt, voel ik na een tijdje altijd ineens weer van binnen een impuls om… dingen te doen waar ik blij van word! Waar mijn energie van gaat stromen! Van verbinden met mensen van hart tot hart, van mensen inspireren en geïnspireerd worden, van prachtig pure foto’s maken, van… o van zoveel!

Hoe gaat het met jou vandaag? En waar krijg jij energie van? Laat het me weten onder deze blog of via een privé-bericht, ik hoor je graag!

 

Deel dit artikel via: