Zoveel tinten oranje zie ik als ik buiten ben. Magisch gewoon! Vanaf de plek waar ik woon, is het maar een paar straten lopen naar het bos, maar onderweg zie ik het al zoveel betoverende bergen blaadjes in alle herfstkleuren… Prachtig! en ontzettend onhandig bij het skeeleren; al die blaadjes en takjes op de grond en de regen die de fietspaden gevaarlijk glad maakt. Maar wauw wat prachtig om te fotograferen…

Hoe voelt dit seizoen voor jou als persoon en ondernemer? Ga je naar buiten, laat je je zien of zijn deze maanden voor jou juist een uitnodiging om onder een dekentje te kruipen? Hoe voelt het voor jou?

Ikzelf heb het allebei nodig. Ik heb de behoefte om me terug te trekken en even helemaal op mezelf te zijn. Én ik voel het verlangen om te verbinden, om anderen te zien en zelf te worden gezien. Enne… heel toevallig zijn dit basisbehoeftes van ‘de mens’: om gezien en gehoord te worden, om samen te zijn en om ook op momenten alleen en helemaal met jezelf te zijn. Maar weet je, generalisaties kunnen vanalles zeggen. Wat veel belangrijker is: hoe voelt het voor jou?

Wat heb jij op dit moment nodig?

Wat ikzelf nodig heb? Naar binnen én naar buiten gaan. Verbinden met mezelf én met anderen.

Mijn camera roept weer: wie ga je nu fotograferen? Het is zo mooi buiten!
(Zijn dat niet de eerste tekenen van insanity… als je je camera tegen je hoort ‘praten’…??)

Dus ik ga de komende weken op de zonnige en minder zonnige dagen heerlijk het bos in om mensen in de natuur te fotograferen,. I love it!

Elk seizoen heeft zo zijn charmes en laat weer andere kanten naar voor komen van je persoonlijkheid, wist je dat? Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld een witte blouse je een andere uitstraling geeft, dan een rode trui. En die blauwe sjaal iets anders voor je doet dan die gele muts… Wat past bij jou?

Wat past bij jou; zomer, herfst of juist de winter of de lente? Of… ben je mens in al deze seizoenen en laat je onbewust elke keer een ander stukje van jezelf zien? Mág je je anders voelen in de herfst dan in de zomer? En mag je dit ook laten zien naar de buitenwereld en naar je klanten?

TIP voor jouw zichtbaarheid
Ik heb eigenlijk maar één tip voor jouw zichtbaarheid, of je nu op de foto gaat of naar een event. Of je jezelf laat zien op social media, 1-op-1 of in/voor een groep. Hoe meer je jezelf mag zijn (van jezelf!), hoe mooier je eruit ziet. Zonder gekheid! Want wat willen je klanten zien? JOU! Zoals jij jij bent.

En wie ben jij? JIJ!!
Zoals jij jij bent… dat ben jij!

Het kost veel meer energie om iemand anders te zijn, dan om jezelf te zijn… én tegelijkertijd kan het ontzettend spannend of kwetsbaar voelen, zeker om jezelf te laten zien naar buiten toe… Ik heb me niet voor niets jarenlang verstopt… En ook dat is nodig geweest. Maar nu niet meer…

Daarom heet mijn bedrijf ‘who YOU are’, om mezelf en ook jou te helpen weer meer en meer te verbinden met de prachtige persoon die je al bént… en dat mag gezien worden… op jouw tempo…

 

Deel dit artikel via: