Het is vakantie. De kids zijn thuis, we hebben een logeetje. Heel gezellig, maar ehhh… ik heb het veel te druk met werken en daarnaast wil ik ook leuke dingen doen met de kids en met onze logé. Oef, druk druk druk en geen tijd om even rustig te zitten… of toch?

Júist nu is het belangrijk om rustig te gaan zitten!
I know…

Maar ja, ga maar eens rustig zitten als je dit en dit en dit nog moet doen…
Ga maar eens rustig zitten als je nog veel meer op je to do lijstje hebt staan…

En áls je dan gaat zitten… dan slaat de onrust toe, je adem gaat sneller, je hoofd gaat nóg harder aan het werk…
Áls je dan gaat zitten… dan bedenk je je ineens dat je nóg iets moest doen, wat je bijna vergeten was…

MAAR het kan ook anders!

Wat ik hierboven beschrijf ken ik zelf ontzettend goed. Ik heb zelfs járenlang voorkomen dat ik überhaupt rust nam… want rust en ontspanning voelden zo bedreigend! Maar ja, twee burn-outs later, ben ik toch gaan leren rust te pakken. Hoe spannend het ook voelde. En nog steeds ken ik periodes waarin ik het té druk heb om te gaan zitten. En ja, júist dan is dat zitten zo zo belangrijk, mijn eigen therapeut herinnert me er dan ook steeds weer aan…

Rustig gaan zitten is dus lang niet altijd makkelijk. Vaak zelfs een enorme uitdaging. Vind ik ook. Dat is ook de reden dat ik hier workshops in ben gaan geven. Vanuit mijn eigen ervaring en die van mijn klanten, gaan we in deze workshops kennismaken met rust of ontspanning en met wat JOU hierbij in de weg zit. Want dat kan voor iedereen heel anders zijn! Als je echt kunt vóelen wat je in de weg zit, en hierin alvast een stuk kan verwerken, dan komt échte rust steeds dichterbij.

Het is een misverstand dat als je rust vindt, je deze rust vanaf dat moment kunt vasthouden. Hoe relaxing voelt het, als je iets heel hard probeert vast te houden? Spannen dan niet juist al je spieren aan? Dus net als bijvoorbeeld strandzand in je hand, kun je rust het beste vasthouden door het los te laten. Probeer het maar eens voor je te zien; in plaats van het krampachtig vast te houden, kun je ook rust bet beste uitnodigend ‘op je open hand’ laten liggen.

Maar dat hoeft niet hè… Ik nodig je uit om te testen wat voor jou het beste werkt…
Dát werkt altijd het allerbest…
Laat je me weten, hoe het voor jou is? Ik hoor je graag.

Wil jij ook graag meer rust in je lijf en in je leven?
Maandag 1 november geef ik in Breda de workshop ‘Rustig zitten? Haha morgen misschien…’
Je bent helemaal welkom met alle rust én onrust.

 

Deel dit artikel via: