Neem jij weleens gas terug? - who YOU are

Voel jij wanneer je even gas terug moet nemen, zodat je weer op kunt laden? Zodat je je daarna weer beter en fitter voelt en weer productiever kan zijn? Of ga je liever door tot iets (of alles) klaar is?

Dit wordt een kort bericht van mij. Omdat ik zelf voel dat ik even gas terug moet nemen. Betekent natuurlijk niet dat jij dat ook moet, zeker niet. Maar ik ben wel benieuwd of je dat weleens doet. Deel het gerust met me als je wilt, ik hoor je graag.

Velen van ons hebben geleerd hard voor zichzelf te zijn. Doorgaan, niet mauwen. Ofwel omdat je er alleen voor stond of staat. Of ‘gewoon’ omdat gezegd, gedaan, geleerd werd dat dat ‘normaal’ is. Dat dat ‘beter’ is.

Ik vond het jaren geleden een enorme openbaring, dat zacht zijn voor jezelf om veel meer moed vraagt. Veel meer lef, durf… en veel meer kwetsbaarheid. Doorgaan is voor velen heel makkelijk. Maar stoppen en rust nemen… oef! Het klinkt zo makkelijk, maar ik hoor van zoveel mensen dat juist dát een enorme opgave is!

Misschien is het voor jou heel anders? Of misschien ben je net als ik steeds meer aan het ontdekken en genieten van het wél tijd voor jezelf nemen. Ik heb afgelopen dinsdag de hele dag een boek gelezen in plaats van gewerkt… terwijl ik eigenlijk een heleboel moest doen… maar het lukte even niet, ik had te weinig energie om te werken en moest opladen. Op de bank met een boek geeft me dan veel meer rust dan doorgaan achter de pc.

Misschien voelt het ook voor jou soms nog onwennig of voel je je schuldig? Of misschien kun je er juist extra van genieten als je tijd neemt voor jezelf, omdat je steeds meer ervaart dat je daarna veel meer zin en energie hebt om weer aan de slag te gaan, dan wanneer je ‘gewoon’ was doorgegaan.

Prachtig hoe iedereen anders is en dingen anders beleeft. En vooral prachtig hoe we elkaar kunnen inspireren hierin. Als ik om me heen kijk en vraag hiernaar, krijg ik zoveel uiteenlopende reacties! Daaruit haal ik precies die dingen die mij inspireren. Én de dingen die mij raken, die ik nog lastig vind. De dingen die ik nog wil gaan ontdekken in mijn eigen tempo.

Hmmm ik hou van inspiratie… en dat iedereen zijn eigen weg vind op zijn eigen tempo. Ik hou van mensen hierin begeleiden. En op dit moment neem ik even gas terug en hou ik vooral van rust… in een boek, in muziek, in verbinden met mensen die ik liefheb,…

Waarin vind jij rust?

 

 

Deel dit artikel via: