Wat is een familieopstelling eigenlijk?

Een familieopstelling helpt je bewust te worden van wat onbewust speelt. Zo kun je de wortel loslaten van datgene waar je last van hebt. Jezelf bevrijden uit een patroon of overlevingsmodus.

Hoe werkt een familieopstelling?

Veel dingen geven we generatie op generatie door. Onbewust dragen we vaak een last of trauma van een (voor)ouder en houden we dit in stand.

‘Ik moet t gewoon loslaten’ werkt helaas niet. Anders had je dat allang gedaan. Door ernaar te kijken in een opstelling, kun je zien waar het vandaan komt en het daar laten waar het hoort.

Wanneer doe je een familieopstelling?

  • Als je het gevoel hebt dat je niet je éigen leven kunt leiden of op een andere manier last hebt van (iemand in) de buitenwereld…
  • Als je zo gewend bent de verantwoordelijkheden van anderen op je te nemen, maar dat dat eigenlijk niet meer goed voelt..
  • Als je te weinig aanmeldingen hebt voor je events of juist als je nek en schouders je vertellen dat je veel teveel doet…
  • Als je last hebt van slapeloosheid of eczeem, migraine of parkinson, (te)veel in je hoofd zit of (te)veel eet of drinkt (of netflixt) of……..

Een familieopstelling helpt je zichtbaar te maken waar het vandaan komt, zodat je dit kan loslaten. Zodat je het niet meer móet vasthouden.
Het geeft je je eigen keuzevrijheid.

Wil jij het ook komen ervaren?

Elke maand geef ik workshops met familieopstellingen bij Floraliapark in Oosterhout nb. Meer informatie en aanmeldinfo kun je hier vinden.

Je bent helemaal welkom zoals jij jij bent.
Liefs, Hanneke

(Op de foto zie je mijn kids met hun neefjes en nichtjes op het jaarlijkse fotokado voor opa en oma).

 

Deel dit artikel via: