Er komt iets nieuws aan... - who YOU are

O ik kan niet wachten… ik wil het je nu al vertellen… terwijl het nog in volle ontwikkeling is… Er komt iets nieuws aan… iets heel fijns, waar ik zelf heel blij van word… hopelijk jij ook!

Zoals je misschien al weet van mij, houd ik ervan om met groepen te werken. Ik geniet volop van een 1-op-1 energetische sessie, systeemopstelling of fotoshoot. Én ik vind het heerlijk om een groep te begeleiden in een proces. Of het nu gaat om het samen leren fotograferen of om helingsprocessen, I love it!

Wat ik zo mooi vind aan het werken met groepen, is dat er in een groep veel meer gebeurt dan ik zelf kan ‘plannen’. Geweldig vind ik dat! De deelnemers in een groep hebben veel impact op de groepsenergie. Wist je dat?

Voor sommigen klinkt dit misschien verrassend. Dan kun je het bijvoorbeeld vergelijken met hoe jij je zelf voelt als je temidden van een groep techneuten staat of in een groep creatieve vrouwen. Misschien voel je je in de eerste groep meer op je gemak, of juist in de tweede groep? Of misschien vind je het allebei op een andere manier fijn. Maar het voelt vaak wel anders in de ene of in de andere groep… herkenbaar?


En dan nu… wat voor nieuws komt eraan?

Jaaaa, wat ik wil gaan doen in de community, is een nieuw maandelijks event lanceren:

Healing together @ who YOU are
26 mei 19.30u


Misschien ken je het begrip ‘healing circle’? Over de hele wereld komen mensen samen in healing circles. In sommige culturen is dit heel normaal om steun te geven aan iemand die ziek is of het moeilijk heeft. Mensen komen dan in een ‘helende cirkel’ bij elkaar voor deze persoon. De liefdevolle energie van de groep helpt deze persoon aanzienlijk bij zijn proces. In het westen wordt dit nu ook steeds meer gedaan. Vrouwencirkels zijn hier een mooi voorbeeld van. Maar een healing circle is toch net even anders dan een vrouwencirkel…

We komen met een groep bij elkaar voor ongeveer anderhalf uur (digitaal) of drie uur (zodra het live op locatie gaat plaatsvinden). Je bent altijd welkom om erbij te zijn. Tijdens dit event is er de mogelijkheid voor verschillende mensen uit de groep, om een vraag of een gevoel in te brengen. Om een probleem of verlangen met ons te delen. Iets waar je tegenaan loopt, waar je last van hebt. Of iets dat je heel graag zou willen, maar nog niet lukt. Ik ga je dan hierbij ondersteunen. Voelen wat er nodig is om een stukje los te laten of om een stap te zetten richting dit verlangen. De rest van de groep is aanwezig bij dit proces.

Het met liefdevolle aandacht aanwezig zijn bij de processen van mensen uit de groep, heeft twee prachtige doelen. Enerzijds kan het iets in jezelf raken, waardoor ook jij tegelijkertijd dingen in jezelf aan het helen bent. Vanzelf. Puur door aanwezig te zijn bij jezelf én bij wat er in de cirkel gebeurt. Daarnaast is het heel helend voor degene ‘in het midden van de cirkel’, dat er mensen zijn die liefdevol aanwezig zijn bij zijn of haar proces. Gezien en gehoord worden in wat er speelt in jou kan heel spannend voelen. En tegelijkertijd is het ontzettend helend. Denk maar eens aan een kind dat zo vaak haar tranen moest onderdrukken… en nu ineens verdrietig mag zijn én hierbij niet meer alleen hoeft te zijn…

Hoe zou jij het vinden,
om hierbij aanwezig te zijn?

Om de magie te ervaren van samen helen. Om luisteraar te zijn. En om vooral ook naar jezelf te luisteren en misschien wel je ‘hand’ op te steken en de aandacht te ontvangen die ook jij volop verdient…

Het event gaat plaatsvinden in mijn community. Ben je nog geen lid? Meld je hier dan meteen even aan… Je bent zo welkom!

Deel dit artikel via: