Sharingcircles - who YOU are

Sharingcircle

Sharing who you are

Ben jij ook zo gewend om anderen aandacht te geven, in werk en privé?
Denk je of voel je, dat ook jij mag ontvangen?

Dat het tijd is voor jou, voor wat voor jou belangrijk is?
Wil je aanwezig zijn in een heel fijne respectvolle groep, waarin je helemaal mag zijn zoals jij jij bent?
Delen wat in je leeft en je hierin gesteund voelen?

Kom dan naar de Sharingcircles van who YOU are. Een avond even helemaal voor jou.

Wat is een Sharingcircle?

Over de hele wereld komen mensen samen in sharingcircles of healingcircles. In sommige culturen is het namelijk heel normaal om steun te geven aan elkaar als je ergens mee worstelt, soms moeite hebt om contact te maken met jezelf of als je je gewoon even wilt uiten, gewoon even 100% jezelf kunnen zijn. Je komt dan in een ‘helende cirkel’ bij elkaar en luistert naar elkaar met respect en zonder oordeel. De liefdevolle energie van de groep helpt elke persoon aanzienlijk bij zijn proces. Want je bent vrij om te delen wat jij wilt delen, geeft erkenning aan jezelf voor wat je voelt én er zijn mensen aanwezig die oprecht luisteren naar jou, naar wat jij te vertellen hebt. Zonder oordeel. Zonder je af te wijzen.

Uitspreken wat in je leeft én hierin gehoord worden, dat is zo helend!

In het westen wordt dit nu ook steeds meer gedaan. Vrouwencirkels zijn hier een mooi voorbeeld van, ook al verschillen de verschillende circles heel erg van elkaar; iedereen geeft er een andere draai aan. Wat past bij jou?

We doen het samen

We komen met een groep bij elkaar voor ongeveer tweeëneenhalf uur en je bent altijd welkom om erbij te zijn. Tijdens de sharingcircle is er de mogelijkheid voor ieder die wil, om te delen wat jij wilt delen. Wat je ook op dat moment voelt; blijdschap of verdriet, een probleem of behoefte, een pijn, frustratie of verlangen. Alles is welkom. Iets waar je tegenaan loopt, waar je last van hebt. Of iets dat je heel graag zou willen, maar nog niet lukt. Waar nodig kan ik je als energetisch therapeut hierbij ondersteunen. Maar vaak is het uitspreken al voldoende om meer rust te ervaren in je lijf. De rest van de groep is aanwezig bij dit proces, luistert respectvol naar jouw delen zonder hierop te reageren.

Waarom delen?

Delen is helen. Of je nu kind bent of volwassene (met je innerlijk kindje in jou). Het klinkt misschien heel cliché. Maar in het werken met volwassenen en ook bijvoorbeeld tijdens het werken bij de Kindertelefoon, wordt dit volop bewezen. Je zit ergens mee. Het zit je flink in de weg, maar je vertelt het tegen niemand. De spanning in je lijf neemt toe en het probleem wordt meestal groter in plaats van dat het vanzelf over gaat. Of je wordt heel goed in het negeren van het probleem, waardoor het lijkt dat het er niet meer is… tot dat niet meer lukt en/of je lijf steeds meer zeer gaat doen…

Het moment dat je jezelf toestaat om te delen wat er in je leeft, valt er een last van je schouders. Het probleem is er nog, maar het voelt ineens een stuk minder zwaar. Ongelogen waar. Vele anderen gingen je voor en ervaarden al de kracht van openhartig delen. Tijdens de sharingcircle, kan ik je waar nodig ook een stuk hierin ondersteunen. Dus naast het helende delen, kan ik je helpen ik je om er dieper contact mee te maken, een stukje meer los te laten of wat je ook maar nodig hebt op dat moment.

Mag ik ook aanwezig zijn zonder zelf te delen?

Jazeker! Ook het met liefdevolle aandacht aanwezig zijn bij de processen van mensen uit de groep, kan heel helend zijn voor jezelf én voor de anderen. Enerzijds kan het iets in jezelf raken, waardoor ook jij tegelijkertijd dingen in jezelf aan het helen bent. Vanzelf. Puur door aanwezig te zijn bij jezelf én bij wat er in de cirkel gebeurt. Daarnaast is het heel helend voor degene ‘in het midden van de cirkel’, dat er mensen zijn die liefdevol aanwezig zijn bij zijn of haar proces. Je hoeft dus helemaal niets te doen, alleen aanwezig zijn bij wat er gebeurt in de sharingcircle.

Je hoeft het niet meer alleen te doen

Gezien en gehoord worden in wat er speelt in jou kan heel spannend voelen. En tegelijkertijd is het ontzettend helend. Denk maar eens aan een kind dat zo vaak haar tranen moest onderdrukken… en nu ineens verdrietig mag zijn én hierbij de ondersteuning voelt, niet meer alleen hoeft te zijn… Of als volwassene zo lang je pijn verborgen moest houden, zo lang niet geloofd werd in wat er speelde, je altijd zich sterker hebt moeten voordoen dat je je op momenten voelt, nooit je droom hardop durfde uitspreken,… Hoe zou het zijn om ‘gewoon’ uit te spreken hoe je je op dit moment voelt? Wat er op dit moment geraakt wordt in jou? Het verlangen diep in jou. Het gemis of de pijn die er ineens mag zijn. Gehoord en gezien worden in wie JIJ bent en wat er leeft in jou…

Hoe zou jij het vinden
om hierbij aanwezig te zijn?
om het niet meer alleen te hoeven doen?

Om de magie te ervaren van samen helen. Om luisteraar te zijn. En om vooral ook naar jezelf te luisteren en misschien wel je ‘hand’ op te steken en de aandacht te ontvangen die ook jij volop verdient…

Online Sharingcircles via ZOOM

14 december 19-21u
10 januari 19-21u
Inclusief pauze met dans!

Kosten

Het bijwonen van een online Sharingcircle kost €11 per avond.
Tijdens een avond heb je altijd zelf de keuze of en hoeveel je wilt delen.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Je bent welkom zoals jij jij bent.

Karen

‘Het is als een avondje onder een douche vol liefde. Ik ben dan weer helemaal opgeladen. Hanneke is daarbij degene die met zachte hand de groep begeleid. Werkt voor mij 10x beter dan de sofa van de psycholoog. Absolute aanrader.’

Pilar

‘Ik vond Hanneke’s begeleiding heeeeel fijn. Zo zacht en liefdevol, haar veiligheid en warmte. Ik voelde me er heel erg welkom en fijn. Dankjewel daarvoor!! Ik vond het fijn om een keer bij een healingcircle aan te sluiten en te weten wat het inhield. Het voelde fijn om zo oordeelloos te mogen delen, fijn om ook zonder oordeel en zonder dat er een mening gevraagd wordt, te mogen luisteren.’

Miranda

De healing cirkel was een hele mooie ervaring. Hanneke gaf vele inzichtelijke momenten en was een liefdevol oor en hulp voor iedereen in de cirkel.

Karen

‘Het is een heuse verademing om bij een healingcircle aanwezig te zijn. Naast dat het een avondje voor mezelf is, voelt het zo fijn dat ik dan bij mensen ben waar ik alles kan en mag uiten wat mij bezig houd. Alle zin en onzin kan ik lekker spuien zonder oordeel.’

Joyce

‘Hanneke kan haarfijn invoelen en straalt veel rust, warmte en liefde uit. Dit zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. Ze is heel open, zonder oordeel en neemt alle tijd voor jou die nodig is.’

Miranda

‘Het was heel inspirerend. Dankjewel.’

Veelgestelde vragen

Wat is een Sharingcircle?

Een Sharingcircle wordt ook wel circle of trust genoemd. We komen samen met een groep en in vertrouwen mag je delen wat je op dat moment wilt delen. Een verlangen of frustratie. Een gevoel of angst. Wat dan ook. Niemand reageert op jouw delen, alleen ikzelf als energetisch therapeut kan je waar nodig helpen in wat je op dat moment nodig hebt. Niet iedereen hoeft te delen in de Sharingcircle. Je bent ook helemaal welkom om aanwezig te zijn als luisteraar. De heling komt vooral van het jezelf uitspreken in stukken die je misschien vaak inslikt, en hierbij gezien en gehoord te worden door alle mensen in de circle.

Hoe ziet een Sharingcircle eruit?

We beginnen de avond heel rustig met een korte kennismaking en bijvoorbeeld een meditatie of shaken. Om echt te landen en tot rust te komen en vooral om vanuit het contact met de anderen ook echt terug te gaan naar het contact met jezelf. Hoe gaat het met JOU? 

Selfcare staat bovenaan het lijstje deze avond. Niets hoeven en écht voelen wat JIJ nodig hebt op dat moment.

Vervolgens is er ruimte voor wie wil om te delen wat op dat moment goed voelt om te delen. Geen hele verhalen, maar wat je op dat moment voelt. Waar je mee worstelt of waar je van vervuld bent; waar je bang voor bent of juist waar je zo blij mee bent. Puur datgene wat op dat moment gedeeld wil worden, alles is welkom. Het uitspreken van dat wat in je leeft, in combinatie met de groep die hiernaar luistert zonder oordeel of oplossingen, met zoveel respect en vaak ook een gevoel van herkenning… dat is zo helend! En weet dat je niets hóeft te delen, alleen als het goed voelt.

De avond gaat over selfcare, dus alles wat voor JOU goed voelt, klopt precies!

Het enige wat ik van je vraag is aanwezig te zijn zoals jij jij bent.

Ik sluit de Sharingcircle af met bijvoorbeeld dans of een energetische groeps-opstelling. Om vervolgens op een fijne manier weer naar huis te gaan.

Voor wie is een Sharingcircle?

Een Sharingcircle is voor jou…

– als je zo gewend bent om anderen aandacht te geven, in werk en/of privé en als je voelt (of vermoedt) dat ook jij mag ontvangen

– als je voelt dat het tijd is voor jou, voor wat er leeft in jou.

– als je aanwezig wilt zijn in een heel fijne respectvolle groep waarin je helemaal mag zijn zoals jij jij bent

Waar zijn de Sharingcircles?

De Sharingcircles zijn online via ZOOM.

Als je je plek hebt gereserveerd, ontvang je de details van de Sharingcircle per e-mail.

Wat zijn de kosten?

Het bijwonen van een online Sharingcircle kost €11 per avond.

Tijdens een avond heb je altijd zelf de keuze of je je persoonlijk delen inbrengt. Helemaal welkom, maar voel wat klopt voor jou. Je hoeft helemaal niets, deze avond gaat om selfcare; écht voelen wat jij nodig hebt op dat moment.

We gaan sowieso ook dansen tijdens (bijvoorbeeld halverwege) en liefst ook na de sharingcircle. Om nog wat extra te ontspannen samen.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Hoe kan ik me inschrijven?

Be who you are